Σε φυλάκιση 12 μηνών καταδικάστηκε 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών

Στα «μαλακά» έπεσε χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 25χρονος που κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα πώλησης χασίς ακόμη και σε μαθητές σχολείου.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί πριν από ένα χρόνο από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου και σε βάρος του 25χρονου αλλά και ενός 19χρονου που επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών σε σχολική μονάδα, παράνομη οπλοφορία και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Βάσιας Παπαγεωργίου και Γιάννη Θώδου, έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη για τον 19χρονο και τον 25χρονο τον έκρινε αθώο για τις κατηγορίες της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών σε σχολική μονάδα και απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, έπαυσε εφ’ όρου με το νέο νόμο (4411/16) για την παράνομη οπλοφορία και τέλος μετέτρεψε την τελευταία κατηγορία σε κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση και διάθεση μεταξύ χρηστών και επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Φεβρουάριο του 2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου, οι οποίοι είχαν εντοπίσει μέσα στο αυτοκίνητό του τον 25χρονο και έναν 19χρονο.
Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 25χρονος φέρεται να πούλησε έναντι του ποσού των 10 ευρώ ναρκωτικά στον 19χρονο.

Οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει και συνέλαβαν τον 19χρονο, όχι όμως και τον 25χρονο ο οποίος με ένταλμα της ανακρίτριας Ρόδου εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα.

Επίσης ο 25χρονος κατηγορείται ότι προέβαινε και στην πώληση ναρκωτικών και σε μαθητές Γυμνασίου, κάτι που φέρεται να αποπειράθηκε να κάνει στις 2 Φεβρουαρίου 2016 όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του καθώς έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς και τράπηκε σε φυγή.

Στην κατοχή του κατά τη σύλληψή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ.

Μετά την απολογία του ο 25χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο 19χρονος ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε πως είναι περιστασιακός χρήστης, είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να τους επιβληθούν όροι.