Ρόδος: Ικανοποίηση για την εμφάνιση, αηδία για τη… «φιλοξενία»

Ικανοποιημένοι για την αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, που ήταν ίσως η καλύτερη φετινή της ομάδας μακριά από το νησί, πικραμένοι για τη μη μετουσίωσή της σ’ ένα καλό αποτέλεσμα (ήττα με 2-0) και αηδιασμένοι για τη… «φιλοξενία» που τους επιφύλαξε ο Ιωνικός, επέστρεψαν χθες το πρωί από την Αθήνα ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της Ρόδου.

Τα «ελάφια» καταγγέλλουν την εις βάρος τους διάπραξη τραμπουκισμών, με στόχο τον εκφοβισμό, κυρίως πριν από την έναρξη του αγώνα της Κυριακής στο γήπεδο της Νεάπολης.

Όπως μεταφέρθηκε, κατά την έξοδό τους από το πούλμαν και κατευθυνόμενα στο γήπεδο, τα μέλη της αποστολής δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς (περιέργως, ήταν όλοι τους ιδιαίτερα…ευτραφείς και γυμνασμένοι), ενώ χτυπήθηκαν ο τεχνικός διευθυντής Σάκης Ναλμπάντης, ο γυμναστής Δημήτρης Γκάιδας και ποδοσφαιριστές (Τζιβίλογλου, Στεφανίδης, Κουρούπης).

Η παρέμβαση της αστυνομίας ήταν καθυστερημένη, ενώ ο δεύτερος γύρος των παρατράγουδων παίχθηκε στο ημίχρονο, όταν κάποιοι «κύριοι» με παρόμοια χαρακτηριστικά, που έκοβαν βόλτες στον αγωνιστικό χώρο, επιτέθηκαν, απειλώντας και βρίζοντας, στον Μοσχάκη που έκανε προθέρμανση.

 Μάλιστα, από τη διοίκηση της Ρόδου εκδόθηκε χθες αργά το απόγευμα η παρακάτω ανακοίνωση:
«H διοίκηση του ΑΣ Ρόδος έχει αποδείξει εμπράκτως το ήθος της και το επίπεδό της. Σε κανένα ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο μας αλλά και εκτός έδρας δεν έχουμε δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Η ομάδα μας αντιλαμβάνεται κάθε αγώνα σαν μια γιορτή του ποδοσφαίρου.

Τα χθεσινά περιστατικά στο γήπεδο της Νίκαιας με τους τραμπουκισμούς κατά την άφιξη της ομάδας μας και υπό την ανοχή της Αστυνομίας, δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε.

Ενημερώνουμε τον κόσμο πως παρά το ότι είχαμε ζητήσει και εγγράφως αλλά και προφορικά να παρθούν αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας, δυστυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο. Τέτοια περιστατικά μας δίνουν περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει για να πάμε την ομάδα μας όσο πιο ψηλά μπορούμε. Από εδώ και πέρα θα πάρουμε τα μέτρα μας ώστε κανένας να μην δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα μας»

Κατά τα άλλα, χθες τα «ελάφια» είχαν ρεπό, ενώ σήμερα θα επανέλθουν στις προπονήσεις, αρχίζοντας την προετοιμασία τους για τον αγώνα με τον Ιάλυσο. Η διακοπή του πρωταθλήματος το ερχόμενο σαββατοκύριακο δίνει το χρόνο στους τραυματίες να αποθεραπευτούν, ενώ μετά την άρνηση του Φοίβου για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα, την Παρασκευή θα διοργανωθεί οικογενειακό δίτερμα.