Γιάννα Νταρίλη: Με ένα ιστιοπλοϊκό "διαφημίζει" τα ελληνικά νησιά

Τα ελληνικά νησιά προβάλει στην Αμερική η Γιαννα Νταρίλη μέσα από τη σειρά ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ «Mediterranean Blue», που προβάλλονται  από το PBS σε παναμερικανικό δίκτυο. Κάθε επεισόδιο είναι κι ένα ταξίδι σε έναν διαφορετικό προορισμό με την όμορφη Γιάννα να μαθαίνει στους «ξένους» τα ήθη και τα έθιμα κάθε νησιού αλλά και την ξεχωριστή κουζίνα του.

Η Γιάννα Νταρίλη υπήρξε μια από τις πιο όμορφες παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης καθώς την περίοδο που η άθληση είχε «πρωταγωνιστικό ρόλο» στη μικρή οθόνη, ήταν μία από τις πιο λαμπερές παρουσίες. Πρόκειται για  μία δυναμική γυναίκα που έχει καταφέρει όλους τους στόχους στη ζωή της. Τόσο τους επαγγελματικούς όσο και τους προσωπικούς. Την γνωρίσαμε το 1994 μέσα από τη συμμετοχή της στην εκπομπή «Πρωινός καφές» και 20 χρόνια αργότερα, ζει και εργάζεται στην Αμερική: «Τα τελευταία πέντε χρόνια διευθύνω τον Ελληνοαμερικανικό σταθμό New Greek TV, που εκπέμπει στην Αμερική και τον Καναδά. Εμείς παρουσιάζουμε εκπομπές που έχουν σχέση με την Ελλάδα και θέματα που αφορούν την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Στον ελεύθερό μου χρόνο  γράφω στο huffingtonpost.com, για θέματα υγείας και για τα ταξίδια μου και τις ομορφιές της Ελλάδας. Το τελευταίο διάστημα γράφω και ένα βιβλίο που αφορά την σωστή διατροφή, την άσκηση και περιλαμβάνει μυστικά ομορφιάς για αντιγηρανση» δηλώνει στο Secret και την Σπυριδούλα Τριάντου.

Μέσα από την εκπομπή της, η Γιάννα Νταρίλη προβάλλει την Ελλάδα με τέτοιο τρόπο που οι αμερικανοί την έχουν λατρέψει. Η ίδια επιμελείται το κάθε γύρισμά, επιλέγει τα πιο «δυνατά» σημεία   κάθε ελληνικής γωνιάς ενώ ως παρουσιάστρια είναι εξαιρετική: «Η τουριστική εκπομπή «Medittaranean Blue» για την Ελλάδα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για εμένα.

Είναι μια παραγωγή Artos Productions, με σκηνοθέτη τον Γιώργο Στάμο. Παρουσιάζω οκτώ προορισμούς της Ελλάδας δίνοντας στους τηλεθεατές διάφορες προτάσεις για να ταξιδέψουνε με ιστιοπλοϊκό στην Ελλάδα και να πάρουν  μια γεύση από το απέραντο γαλάζιο. Έχω κάνει στο παρελθόν 70 περίπου τουριστικές εκπομπές για το δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ και πολλά ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα στο NGTV. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει η μεγάλη μου αγάπη και κάνω οτιδήποτε περνά από το χέρι μου για να βοηθήσω και εγώ με τον τρόπο μου ώστε να αναδειχτούν οι ομορφιές της, τα ήθη και τα έθιμα, οι άνθρωποι της και η κουζίνα της οτιδήποτε ελληνικό. Οτιδήποτε  ελληνικό έχει πολύ απήχηση τα τελευταία χρόνια κυρίως στην Αμερική.
 

Και κυρίως το ελληνικό φαγητό που συνεχώς  κερδίζει έδαφος» εξηγεί και μας εκφράζει τους στόχους της  πίσω από κάθε ντοκιμαντέρ: «Εγώ θα ήθελα να μπορέσει ο μέσος Αμερικανός να δει την Ελλάδα ως έναν προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου και όχι μόνο ως καλοκαιρινό. Προσπαθούμε πάρα πολύ να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στον κόσμο για όλες τις ηλικίες» τονίζει. Φυσικά η Γιάννα που έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, επηρεάζεται από την τωρινή της δυσμενή θέση και φυσικά παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις που αφορούν το πολιτικό και οικονομικό σκηνικό της χώρας: «Με στεναχωρεί ιδιαίτερα να βλέπω τα νέα καθημερινά, με όλες τις δυσκολίες που περνάει η χώρα και κυρίως οι πολίτες.

Επισκέπτομαι την Ελλάδα πολύ συχνά και βλέπω από πρώτο χέρι πόσο έχουν δυσκολέψει τα πράγματα. Οι αμερικανοί έχουν την αίσθηση πως η οικονομία της Ελλάδας είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και συχνά με ρωτούν με ενδιαφέρον για το τι πραγματικά γίνεται με την κρίση». Σκέφτεται η ίδια να γυρίσει πίσω; Αν για παράδειγμα είχε μια πολύ καλή πρόταση; «Πραγματικά αγαπώ την Ελλάδα και δεν υπάρχει μέρα που να μην  την σκέφτομαι. Μου αρέσει πάντα να κάνω καινούρια πράγματα και να ανακαλύπτω τις δυνατότητες μου σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας. Οπότε… ποτέ μη λές ποτέ» παραδέχεται!     

Πηγή: http://www.parapolitika.gr