Γεμάτοι από «σακαράκες» είναι οι δρόμοι της Ρόδου

Γεμάτοι από «σακαράκες» είναι οι δρόμοι της Ρόδου

Γεμάτοι από «σακαράκες» είναι οι δρόμοι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 739 ΦΟΡΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για την απομάκρυνσή τους

Σε διάφορες μικροπαρεμβάσεις, κυρίως στην πόλη της Ρόδου, με στόχο να βελτιωθεί η εικόνα της ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου σε λίγες ημέρες, έχουν επιδοθεί αυτό το διάστημα οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου μαζί με τη δημοτική κοινότητα Ρόδου.

Καταρχήν, τις τελευταίες ημέρες, έχει εντατικοποιηθεί η προσπάθεια απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στην πόλη με μία…«επιχείρηση σκούπα» αφού αυτά είναι πάρα πολλά και βρίσκονται…παντού, ακόμη και στο κέντρο της πόλης αλλά και στην Παλιά Πόλη!

Θα πρέπει να σημειωθεί, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της δ.κ. Ρόδου, κ. Μίλτο Παγκά, ότι η «επιχείρηση» αυτή για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από διάφορα σημεία της πόλης, έχει ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου εδώ και δύο μήνες, οπότε άρχισαν να στέλνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια στους κατόχους τους.

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν σταλεί 35 ειδοποιητήρια για αυτοκίνητα που βρίσκονται από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, μέχρι τη Μάρκου Μαλλιαράκη, την 28ης Οκτωβρίου, το καρνάγιο, ακόμα και στην Παλιά Πόλη!

Χθες το πρωί, λοιπόν, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, μαζί με τον κ. Παγκά, βρέθηκαν στην οδό Αυστραλίας, όπου ο χώρος δίπλα από τα σφαγεία (σ.σ. απέναντι από το παλιό εργοστάσιο της Emery) έχει μετατραπεί σε μία…άτυπη μάντρα εγκαταλελειμμένων οχημάτων!

Υπενθυμίζεται ότι, για τον συγκεκριμένο χώρο, ο Δήμος έχει μεγάλα σχέδια αφού με την ολοκλήρωση της μαρίνας και την προκήρυξη το επόμενο διάστημα των παλιών σφαγείων, για να παραχωρηθούν σε ιδιώτη, θέλει να αναπλάσει και ν’ αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή.

Αμέσως, οι υπηρεσιακοί προέβησαν σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται, δηλαδή τοποθέτησαν τα σχετικά αυτοκόλλητα και τα ειδοποιητήρια σε 30 οχήματα, των οποίων οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τ’ απομακρύνουν μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 30 ημερών. Εάν παρέλθει αυτό και τα οχήματα δεν αναζητηθούν, τότε αναλαμβάνει η Εταιρία ανακύκλωσης με την οποία είναι συμβεβλημένος ο Δήμος και μέσα σε ένα δεκαήμερο τα μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της στο Τσαΐρι.

Όπως λέει ο κ. Παγκάς, τα οχήματα αυτά, εκτός του ότι δημιουργούν κακή αισθητική ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης, αρκετές φορές αποτελούν και εστίες μόλυνσης. Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, ότι εντοπίστηκαν τρία οχήματα και μέσα στην Παλιά Πόλη!

Άλλες παρεμβάσεις
Εν τω μεταξύ, από την περασμένη Παρασκευή συνεργεία του Δήμου έχουν ξεκινήσει και ρίχνουν τάπητα σε σημεία που το οδόστρωμα παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα με τις λακκούβες, όπως από την πλατεία Φώκιαλη μέχρι τη Μητρόπολη. Μετά την ανάληψη της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων από τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, πρώτη προτεραιότητα είναι να προχωρήσουν σε αποκατάσταση του οδοστρώματος σε αρκετά σημεία, με την εξ αρχής τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα και όχι με μπαλώματα.

Παράλληλα, αυτές τις ημέρες θα ξεκινήσουν διαγραμμίσεις σε διάφορα σημεία της πόλης ενώ η υπηρεσία Πρασίνου προχωράει σε κλαδέματα. Μάλιστα, υπάρχει και εβδομαδιαίο πρόγραμμα της Υπηρεσίας ενώ ευελπιστούν φέτος να κατορθώσουν να κάνουν παρεμβάσεις και στα πάρκα έγκαιρα.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου