Πόσα άτομα σιτίζονταν στο συσσίτιο της Ρόδου το 1957

Πόσα άτομα σιτίζονταν στο συσσίτιο της Ρόδου το 1957

Πόσα άτομα σιτίζονταν στο συσσίτιο της Ρόδου το 1957

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 156 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 23 Μαρτίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1780

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Δεν εορτάζει

Η κυρία Ευαγγελία Στ. Κωτιάδου, εί τη ονομαστική της εορτή δεν εορτάζει ούτε δέχεται επισκέψεις.
Αφίξεις
Δια του αεροπλάνου της γραμμής αφικνείται σήμερον ο Διευθυντής του “Βήματος” κ. Λαμπράκης μετά της συζύγου του.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΘΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗ ΕΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Σήμερον την 11.20 πρωινήν θα αφιχθούν δια του αεροπλάνου της γραμμής εις Ρόδον ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Αποστολίδης και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Κωτιάδης, οι οποίοι θα παραμείνουν εις Ρόδον επί τριήμερον, επισκεπτομένοι κατά το εν λόγω διάστημα, διαφόρους κοινότητας της Ρόδου.
Τον Αντιπρόεδρον της Κυβερνήσεως και τον Υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας θα υποδεχθούν εις το αεροδρόμιον ο Νομάρχης κ. Ρεμπάκος, οι βουλευταί κ.κ. Γαβριήλ Χαρίτος και Μιχαή Ζερβός, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Μιχαήλ Πετρίδης μετά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγιακάτσικα, ο αναπληρωτής Ανώτερος Διοικητής Χωροφυλακής κ. Μπαγλανέας και εκπρόσωποι των Αρχών και του Λαού.
Κατά σχετικάς πληροφορίας, πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου κ. Μιχαήλ Πετρίδη, εις ειδικήν προς τούτο τελετήν, θα απονεμηθή προς τον Αντιπρόεδρον της Κυβερνήσεως κ. Αποστολίδην το μετάλλιον της πόλεως και θα ανακηρυχθή ούτος Επίτιμος Δημότης Ρόδου, κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δι’ εγγράφου του το Υπουργείον Εργασίας προς την Νομαρχίαν Δωδεκανήσου, εγωνστοποίησεν ότι εις το υπό κατάρτισιν νομοσχέδιον, ελήφθη φροντίς και περιελήφθη διάταξις δια της οποίας αποφασίζεται η ίδρυσις Γραφείου Επιθεωρήσεως Εργασίας εις την Κω, προς τον σκοπόν όπως παρακολουθείται εκ του πλησίον η εφαρμογή της Εργατικής Νομοθεσίας εις τας νήσους του Βορείου Δωδεκανησιακού Συγκροτήματος.
Δια την ίδρυσιν Γραφείου Επιθεωρήσεως Εργασίας εις Κω, ως γνωστόν, υπέβαλον σχετικάς εισηγήσεις, τόσον η Νομαρχία, όσον και το Εργατικόν Κέντρον Βορείου Συγκροτήματος.

ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Β. ΡΟΔΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΡΟΔΑ
Κατόπιν ενεργειών του Τοπικού Εφόρου Προσκόπων Βορείου Ρόδου προς τον Δήμαρχος Ρόδου κ. Μιχαήλ Πετρίδην, εδόθη υπό του κ. Δημάρχου εντολή προς την διεύθυνσιν του Ροδιακού Οργανισμού Δημοτικών Αυτοκινήτων, όπως από της 9 πρωινής μέχρι της 3ης μεταμεσημβρινής της 25ης τρέχοντος, επιτρέπεται η δια λεωφορείων μεταφορά δωρεάν των εν στολή προσκόπων και λυκοπουλων, εκ Παραδεισίου, Κρεμαστής και Τριάντα εις την πόλιν, ως και η επιστροφή των, επίσης δωρεάν, εντός των ταχθέντων χρονικών ορίων.

Ο ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ
Προθχές την 11ην πρωινήν διεξήχθη εις το Νομαρχιακόν κατάστημα υπό της Δημαρχιακής Επιτροπής Πάτμου, η προ καιρού προκηρυχθείσα δημοπρασία δια την προμήθειαν και εγκατάστασιν ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους, προς εξηλεκτρισμόν της νήσου ταύτης. Κατά την δημοπρασίαν υπεβλήθησαν 2 προσφοραί, αι οποίαι όμως απερρίφθησαν ως μη σύμφωνοι προς τους όρους της δημοπρασίας. Κατόπιν τούτου η δημοπρασία θα επαναληφθή.

Η ΕΠΙΒΛΕΨΙΣ
Υπό του Συμβουλίου Δημοτικών και Κοινοτικών Εργων, κατά προχθεσινήν του συνεδρίασιν, ενεκρίθη, η ανάθεσις της επιβλέψεως του έργου εξηλεκτρισμού της νήσου Πάτμου, εις τον μηχανολόγον - ηλεκτρολόγον κ. Οικονομόπουλον.

ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΕ ΤΟ “ΚΑΜΠΙΤΟΛΙΟ”
Χθες την πρωίαν κατέπλευσεν εις Ρόδον το ιταλικόν ατμόπλοιον “Καμπιτόλιο” με φορτίον 80 τόννων γενικού εμπορίου.

ΣΥΝΕΙΡΓΑΣΘΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΧΑΡΙΤΟΝ
Χθες την πρωίαν ο Νομάρχης κ. Ρεμπάκος συνειργάσθη επί μακρόν με τον βουλευτήν κ. Χαρίτον, επί διαφόρων Δωδεκανησιακών ζητημάτων, ελήφθησαν δε και σχετικαί αποφάσεις.

675 ΣΥΣΣΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΝ ΜΑΣ ΣΥΣΣΙΤΙΟΝ
Κατ’ ανακοίνωσιν της αρμοδίας Υπηρεσίας του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Προνοίας, οι συσσιτούμενοι κατά τον τρέχοντα μήνα εις τα Δημοτικά Συσσίτια Ρόδου, ανέρχονται εις 675. Εξ αυτών οι 134 είναι μουσουλμάνοι.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Σπυρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"