Το όνομα του Γρηγόρη Αυξεντίου θα δοθεί σε οίκημα του Προσκοπικού Χωριού Ρόδου

Το όνομα του Γρηγόρη Αυξεντίου θα δοθεί σε οίκημα του Προσκοπικού Χωριού Ρόδου

Το όνομα του Γρηγόρη Αυξεντίου θα δοθεί σε οίκημα του Προσκοπικού Χωριού Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 206 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατο 24 Μαρτίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1781

ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟΝ ΔΩΡΙΕΥΣ-ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ - ΑΥΡΙΟΝ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΑ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ

Σήμερον την 3ην απογευματινήν εις το Εθνικόν Στάδιον θα λάβη χώραν ο πρώτος αγών της Χωροφυλακής μετά του Δωριέως. Ο αγών ούτος προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον διότι αι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες.
Ο εκπληκτικός εις αποτέλεσμα με τα ξένα συγκροτήματα Δωριεύς θα προσπαθήσει να φέρει ένα τιμητικό αποτέλεσμα και διά να ευχαριστήσει τους πολυπληθείς φιλάθλους του. Ο Δωριεύς ως πληροφορούμεθα θα χρησιμοποιήσει κατά τον σημερινόν αγώνα του τους Ματσάγγον Κούζου, Καστελλοριζιόν, Λαζαρίδη, Αντιφυλιώτη, Χατζημανώλη, Χατζημανώλη, Στεφανάκη, Σπλαγκούνια και Μάριο. Διαιτητής του μεγάλου αυτού αγώνος θα είναι ο κ. Βεργωτής και επόπται οι κ.κ. Αγγελής και Γιαννέλης.

Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΑΓΩΝ
Αύριο η ισχυρά ομάς της Χωροφυλακής θα συναντηθή μετά του πρωταθλητού Διαγόρα.
Ο Διαγόρας κατά τον αυριανόν αγώνα θα παρατάξη την εξής σύνθεσιν: Πετρίδης (Βουδικλάρης), Κωνστάντζος, Δελαπόρτας, Κωνσταντίνου, Ζωίδης, Κυπραίος, Σφυρίου, Σβίνος, Μελιδώνης (Σκούλουκας), Παπαδιός και Αντώνογλου.

Η ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ
Χθες την 2αν απογευματινήν διά του ατμοπλοίου της γραμμής αφίχθησαν οι ποδοσφαιρισταί και συνοδοί της Χωροφυλακής. Οι αφιχθέντες ποδοσφαιρισταί είναι οι Χόβρης, Φουράκης, Σολωμονίδης, Αμανατίδης, Μπούνας, Ρουσάκης, Μακρίδης, Λώλος, Πατσούδης, Αρβανίτης, Τσελέκης, Μαμούρης (αρχηγός της αποστολής) οι αθληταί στίβου είναι οι Σιδερής, Αποστολόπουλος, Χατζησταμάτης και Τέτζερης. Προπονητής της εν λόγω ποδοσφαιρικής ομάδος είναι ο παλαιός διεθνής ποδοσφαιριστής μας Μάγειρας. Ούτοι κατέλυσαν εις την σχολήν Χορωφολακής.

Ο Α.Μ. Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟΝ ΛΑΟΝ
Εις απάντησιν συλλυπητηρίου τηλεγραφήματος του Νομάρχου κ. Ρεμπάκου προς την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλέα Παύλον, επί τω θανάτω της πριγκηπίσσης Ελένης, ελήφθη εις την Νομαρχίαν το ακόλουθον τηλεγράφημα. «Εγκαρδίως ευχαριστώ υμάς και λαόν Δωδεκανήσου διά συλλυπητήριον τηλεγράφημα. Παύλος Β.»

ΣΗΜΕΡΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ
Ως ανεκοινώθη εκ της Επιθεωρήσεως Εργασίας λόγω της αυριανής αργίας επί τη Επετείω της Εθνικής Εορτής σήμερον άπαντα τα καταστήματα της πόλεως, θα παραμείνουν ανοικτά, προς εξυπηρέτησιν των αναγκών των κατοίκων. Εξ’ άλλου αύριον θα ισχύσουν αι διατάξεις αι καθορίζουσαι τα της λειτουργίας των καταστημάτων κατά τας Κυριακάς.

ΕΟΡΤΑΙ ΕΓΕΝΟΝΤΟ ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΛΕΩΣ ΡΟΔΟΥ
Χθες την πρωίαν, εις άπαντα τα σχολεία της πόλεως συνεκεντρώθησαν αι μαθηταί και αι μαθήτριαι και ήκουσαν ομιλίας των καθηγητών και διδασκάλων των, επί της σημασίας της 25ης Μαρτίου. Εν συνεχεία, τόσον την πρωίαν, όσον και το απόγευμα, εγένοντο σχολικαί εορταί κατά τας οποίας απηγγέλθησαν ποιήματα εθνικού περιεχομένου και παρουσιάσθησαν διάφορα θεατρικά μονόπρακτα σκετς. Εις αρκετάς εκ των εν λόγω εορτών, παρέστη η Αυτού Σεβασμιότης ο Μητροπολίτης κ. Σπυρίδων.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΡ. ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΘΑ ΔΟΘΗ EIΣ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Σήμερον την 10.30 πρωινήν θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωσις των βαθμοφόρων προσκόπων και λυκοπούλων της τοπικής Εφορείας Βορείου Ρόδου, προς καθορισμόν του προγράμματος δράσεων της Εφορείας. Κατά την εν λόγω συγκέντρωσιν θα αποφασισθή επίσης η αφιέρωση ενός οικήματος του Προσκοπικού Χωριού, εις το όνομα του πεσόντος υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου.

ΗΓΟΡΑΣΘΗΣΑΝ 30.000 ΚΙΛΑ ΚΑΠΝΩΝ ΥΠΟ THΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Ως εγνώσθη,επερατώθησαν αι αγοραί καπνών Ροδιακής παραγωγής, αι οποίαι διενεργήθησαν διά λογαριασμόν της Καπνοβιομηχανίας Ρόδου. Κατά σχετικήν ανακοίνωσιν, τα αγορασθέντα καπνά ανήλθον εις 30.000 κιλά, μεταξύ δε αυτών, σημαντική ποσότης είναι καπνά καλής ποιότητος.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"