Κατείχαν πέντε κιλά χασίς και 128 γραμμάρια ηρωίνης

Κατείχαν πέντε κιλά χασίς και 128 γραμμάρια ηρωίνης

Κατείχαν πέντε κιλά χασίς και 128 γραμμάρια ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 403 ΦΟΡΕΣ

Θα δικαστούν στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν τον Απρίλιο δύο άνδρες ηλικίας 45 και 44 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο κατηγορούμενοι για διακίνηση 5.270 γραμμαρίων χασίς και 128 γραμμαρίων ηρωίνης!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Δίωξης, οι οποίοι στις 12 Ιουλίου 2016 τα ξημερώματα πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους και έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού στα σπίτια των δύο ανδρών.
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην Κατοικία του 44χρονου
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -5- κιλών και -270- γραμμαρίων
Ποσότητα ηρωίνης βάρους 128 γραμμαρίων
Τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Σύνεργα συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών

Στην Κατοικία του 45χρονου
Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Ζυγαριά ακριβείας
Κινητό τηλέφωνο
Το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ

Όπως εξακριβώθηκε από την ανάλυση της υπόθεσης, ο 45χρονος χρησιμοποιούσε το σπίτι του 44χρονου ως χώρο απόκρυψης «καβάτζα» των ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να αποφύγει τυχόν εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, ο 45χρονος δράστης χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία είχε δηλωθεί ως κλεμμένη το 2002. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ευθύνη για την κατοχή των ναρκωτικών την ανέλαβε ο 45χρονος, ο οποίος απολογούμενος στην ανακρίτρια φέρεται να δήλωσε ότι είχε τις ουσίες για δική του χρήση, ενώ διευκρίνισε πως ο συγκατηγορούμενος του δεν έχει την παραμικρή σχέση.

Αυτό άλλωστε ισχυρίστηκε και ο 44χρονος απολογούμενος, ο οποίος είπε πως στο σπίτι όπου βρέθηκαν τα ναρκωτικά, αν και είναι δικό του, εντούτοις πήγαινε μόνο τα βράδια για να κοιμηθεί. Ο 44χρονος πρόσθεσε πως είχε δώσει το κλειδί στον συγκατηγορούμενο του και πως δεν γνώριζε τι έκανε τις ώρες που ήταν μόνος του.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 45χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο 44χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών