Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την 25η Μαρτίου

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την 25η Μαρτίου

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την 25η Μαρτίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 101 ΦΟΡΕΣ

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, υπήρξε η κορύφωση μακροχρόνιων αγώνων του λαού μας για Εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ήταν όμως και ένα γεγονός με πανευρωπαϊκή και παγκόσμια εμβέλεια.

Ο Ελληνικός απελευθερωτικός αγώνας του ΄21, που ήταν μια γνήσια λαϊκή επανάσταση, συγκεράστηκε από την αρχή του με τις ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης και τα προτάγματα της Ελευθερίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης.

Έγινε γι’ αυτό, σε μια εποχή όπου οι παλινορθωμένες δυναστείες είχαν επιβληθεί ξανά, σύμβολο εξύψωσης των αγώνων των λαών για Ελευθερία και πηγή έμπνευσης των φιλελευθέρων σε όλη την Ευρώπη.

Φέτος, που γιορτάζουμε τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, το μήνυμα του ’21, ο συνεχής και συνεπής αγώνας για ένα καλύτερο αύριο, είναι επίκαιρος όσο ποτέ.

Για τις προσδοκίες των Δωδεκανησίων για περαιτέρω οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με σεβασμό στο ευαίσθητο οικοσύστημα των νησιών μας, για την Ελλάδα, που πασχίζει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα για ένα καλύτερο μέλλον αλλά και για την Ευρώπη, που οφείλει να ξανασυνδεθεί με τις αξίες εκείνες που αποτελούν την κοινή μας ευρωπαϊκή κληρονομιά και να πορευτεί ενωμένη και αλληλέγγυα προς το αύριο.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»