Βιωματική Εκπαιδευτική επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Έμπωνας στην Τουριστική σχολή Anko!

Στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Έμπωνας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σχολή Anko Academy.

Tα τμήματα Δ΄, Ε΄ και ΣΤ του σχολείου μαζί με τους δασκάλους και τον διευθυντή επισκέφθηκαν τη σχολή τη Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Κατά την επίσκεψή τους  γνώρισαν του chefs, περιηγήθηκαν στα εργαστήρια Mαγειρικής, Αισθητικής, Κομμωτικής,  Ζαχαροπλαστικής και στις αίθουσες θεωρητικής κατάρτισης, ενημερώθηκαν από τους chefs για το επάγγελμα του Μάγειρα και του Ζαχαροπλάστη και δοκίμασαν τα εδέσματα των σπουδαστών Μαγειρικής.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν τους χώρους μιας επαγγελματικής και εκπαιδευτικής κουζίνας, ενός ζαχαροπλαστείου και των εργαστηρίων αισθητικής και κομμωτικής.

Γνώρισαν τους καθηγητές, τους chefs, συνομίλησαν με τους σπουδαστές και είχαν την μοναδική εμπειρία μαζί με τους σπουδαστές και τους Pastry chefs να γίνουν κι οι ίδιοι ζαχαροπλάστες και να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες από ζαχαρόπαστα, να πλάσουν και να ψήσουν κουλούρια, να παίξουν τεστ γευσιγνωσίας, κουίζ γνώσεων και στο τέλος να απολαύσουν τις γλυκές δημιουργίες που ετοίμασαν.

Μια εκπαιδευτική αλλά και διασκεδαστική επίσκεψη που συνέβαλε στην ενημέρωση των παιδιών γύρω από τις πιο περιζήτητες ειδικότητες στο νησί της Ρόδου μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι γνωριμίας και εκπαίδευσης.
Σπουδές στην Anko www.anko.edu.gr