Συνάντηση με τη Fraport επιδιώκει άμεσα ο Περιφερειάρχης

Συνάντηση με τη Fraport επιδιώκει άμεσα ο Περιφερειάρχης

Συνάντηση με τη Fraport επιδιώκει άμεσα ο Περιφερειάρχης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 473 ΦΟΡΕΣ

Με σκοπό να υπάρξει συνεργασία για την ανάπτυξη των νησιών

Συνάντηση και συνεργασία με το διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport στην Ελλάδα θα έχει το επόμενο διάστημα, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος για να συζητήσει μαζί του θέματα που αφορούν τη λειτουργία των αεροδρομίων της περιφέρειας, κατόπιν της παραχώρησής τους στην κοινοπραξία με τον όμιλο Κοπελούζου.

Όπως δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης, με τη Fraport θα συζητηθούν οι… κρυμμένες ευκαιρίες που υπάρχουν σε ότι αφορά τη δυναμική του τουρισμού στα νησιά μας και την αξιοποίησή της μέσω των αεροδρομίων, ενώ στην ατζέντα είναι και η προσέλκυση εταιριών χαμηλού κόστους.

Παράλληλα ο κ. Χατζημάρκος κατόπιν ερώτησης για τις ανακοινώσεις της κοινοπραξίας γύρω από τις επενδύσεις, αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση των αεροδρομίων τα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά μας ντροπιάζουν.

«Εγώ ήμουν από τους πρώτους που τοποθετήθηκα δημόσια υπέρ της διαχείρισης από έναν ιδιωτικό τομέα των υποδομών και ειδικά των αεροδρομίων. Τα τέσσερα αεροδρόμια της περιφέρειας που περιλαμβάνονται στην παραχώρηση Μυκόνου, Σαντορίνης, Ρόδου και Κω, είναι «πνεύμονες» για την οικονομία μας και τα νησιά μας, και δεν μπορούν να υπολειτουργούν ή να είναι ασθενείς.

Στην κατάσταση που είναι σήμερα και ειδικά της Μυκόνου και της Σαντορίνης, μας ντροπιάζουν. Το καλύτερο από πλευράς υποδομών και υπηρεσιών είναι το αεροδρόμιο της Ρόδου, χωρίς όμως να λείπουν και από εκεί τα προβλήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να… υπάρχει μία ισορροπία σε ότι αφορά το πως θα βελτιωθούν οι υποδομές και οι υπηρεσίες και πως θα γίνεις ανταγωνιστικός και θα υπάρχει διάχυση του οφέλους στην κοινωνία. Έχουμε ανοίξει μία γραπτή διαδικασία επικοινωνίας με τη Fraport και με το διευθύνοντα σύμβουλό της στην Ελλάδα, και στο επόμενο διάστημα θα έχουμε μία πρώτη συνάντηση για να δούμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα θα δούμε ποιες είναι οι κρυμμένες ευκαιρίες, που υπάρχουν στα αεροδρόμιά μας. Η δυναμική του τουρισμού μας είναι πολύ μεγάλη και οι δυνατότητες των νησιών είναι πολύ υψηλές. Θα εξετάσουμε πως θα προσελκύσουμε νέες αεροπορικές εταιρίες εκτός της σκληρής τουριστικής περιόδου με σκοπό την επιμήκυνση».

Παράλληλα, λόγος έγινε και για την τιμολογιακή πολιτική της κοινοπραξίας καθώς και τις επισημάνσεις για τα κόστη των χρεώσεων, δεδομένου των αντιδράσεων που υπάρχουν. Επ’ αυτού ο περιφερειάρχης δήλωσε «Η Fraport πρέπει να καταλάβει ότι η επιτυχία της δεν μπορεί να είναι μόνο εμπορική. Η επιτυχία της θα είναι να υπηρετήσει το μεγάλο στοίχημα που έχει η χώρα μας να αξιοποιήσει τις κρυμμένες ευκαιρίες. Γιατί μέσα από αυτό και η ίδια θα έχει τα οικονομικά οφέλη που επιδιώκει και τα οποία μπορεί να μεγιστοποιήσει.

Ο ιδιωτικός τομέας να βγάλει κέρδη όταν υπηρετεί αξίες, και τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη και την κοινωνία. Και αυτό είναι ένα σημείο ισορροπίας το οποίο θα το αναζητήσουμε σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τη Fraport.

Σύμφωνα πάντως με τον περιφερειάρχη οι χρεώσεις υπάρχουν και σήμερα ενώ τόνισε ότι όταν ολοκληρωθούν οι επενδύσεις θα αυξηθούν αυτές από την κοινοπραξία, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως όταν περάσει η λειτουργία του αεροδρομίου στα χέρια του φορέα διαχείρισης τότε θα κρίνουμε συνολικά το επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβάτη και ως πολιτικά πρόσωπα και ως χρήστες.

«Σήμερα είμαι εξαιρετικά δυσαρεστημένος για το επίπεδο υπηρεσιών και καλούμαι να απολογηθώ σε τουριστικούς φορείς και παράγοντες για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα αεροδρόμιά μας εδώ και πολλά χρόνια. Καλή ή κακή η σύμβαση με τη Fraport θα κριθεί. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε το μέγιστο της προστιθέμενης αξίας από τη μετάβαση από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα στη διαχείριση των αεροδρομίων και αυτό βρίσκεται στις κρυμμένες ευκαιρίες τις οποίες πρέπει να δουλέψουμε μαζί.

Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με την εταιρία για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη στην τοπική οικονομία, αν πετύχει θα σας το ανακοινώσω αν δεν πετύχει πάλι θα το ανακοινώσω» κατέληξε μιλώντας για το θέμα.

Παρεμπιπτόντως έγινε αναφορά από τον κ. Χατζημάρκο και στην επικείμενη συνεργασία της περιφέρειας με την COSCO σε ότι αφορά την κρουαζιέρα καθώς όπως είπε «ολοκληρώνουμε την αποτύπωση με τα στοιχεία που θέλαμε να δούμε με τη διοίκησή της, και σε περίπου 20 μέρες θα είμαστε έτοιμοι». Πάντως όπως υπογράμμισε στα λιμάνια πρέπει να γίνουν αλλαγές καθώς το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των λιμενικών ταμείων είναι αναχρονιστικό, όμως κανένας δεν κάνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα λιμάνια μας πρέπει να εκσυγχρονιστούν, ενώ όπως τόνισε ο τουρισμός μπορεί να ζήσει όλη τη χώρα γι΄αυτό και οι επενδύσεις πρέπει να είναι πολύ στοχευμένες. «Όσο μένουμε στη στενή λογική του δημόσιου τομέα θα είμαστε συνέχεια σε αδιέξοδο, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και να μάθουμε να ζούμε χωρίς τον κρατικό παρεμβατισμό» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη