Μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου για το Πάσχα

Η Σταύρωση και η Ανάσταση του Ιησού, στην πορεία της ανθρωπότητας, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός, που  ξεπερνά τα όρια του χρόνου και του χώρου και συνδέει την πορεία της ζωής του ανθρώπου με την αιώνια προσδοκία της Ανάστασης.

Για εμάς τους Χριστιανούς, η «Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου»  είναι ξεχωριστής σπουδαιότητας και αξίας, με συμβολισμούς και απαράγραπτα διδάγματα, που έχουν σχέση με  την πορεία  του Θεανθρώπου προς  τον Γολγοθά, την  «΄Ακρα Ταπείνωση Του», τον  «Επιτάφιο Θρήνο»,  την Υπέρτατη θυσία  Του.

Το Πάσχα, αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία εγκαινιάζεται ένας νέος κόσμος, όπου η ίδια η φύση συμμετέχει στη νίκη της Αναστάσεως, της ανανέωσης και της αναγέννησης.

Σ’ αυτήν την πορεία του αιώνιου κύκλου της ζωής και του θανάτου συμμετέχουμε με πίστη και αγάπη για να «επαναφέρουμε στη ζωή» την «τραυματισμένη» από την ασυνειδησία, την δυσθυμία, την επίκριση, τον απομονωτισμό, πορεία ζωής στον δρόμο της ανασύστασης των εσωτερικών μας δυνάμεων της υπέρβασης και της συναδέλφωσης.

Εύχομαι το φετινό Πάσχα να σηματοδοτεί την Ανάσταση της Πατρίδας μας προς το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας και ειδικότερα για τον τόπο μας το «Αναστάσιμο Φως» να δείξει τον δρόμο στους κυβερνώντες για την ισότιμη αντιμετώπιση των νησιωτών.

«Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΡΟΔΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ