Αντίτυπα του βιβλίου του για τους Ρόδιους Ολυμπιονίκες δώρισε στο Δήμο Ρόδου ο Θ. Μπογιάννος

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον συγγραφέα Θεοφάνη Μπογιάννο, απέστειλε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

Αγαπητέ κύριε Μπογιάννο,

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά σας να δωρίσετε στο Δήμο μας, από την πλούσια συλλογή βιβλίων σας, αντίτυπα του βιβλίου σας "Αρχαία Ολυμπία και Ρόδιοι Ολυμπιονίκες".

Η προσφορά σας αυτή αποκτά επιπλέον βαρύνουσα σημασία, εάν ληφθεί υπόψη ότι γίνεται σε μία εποχή πολυποίκιλης κρίσης, ενάντια στο πνεύμα της ιδιώτευσης που τείνει να επικρατήσει σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Με το συγγραφικό σας έργο αποδεικνύετε έμπρακτα την αγάπη σας για τον Άνθρωπο, την Ιστορία, τη Φιλοσοφία, τον Ελληνισμό και ιδιαίτερα τον Ροδιακό Πολιτισμό.  Είναι άλλωστε αδιαμφισβήτητη η ανιδιοτελής προσφορά σας στον τόπο μας και η συνεχής προσπάθειά σας να τα μεταλαμπαδεύσετε τις γνώσεις σας και στις νεώτερες γενιές.

Ευελπιστούμε η προσφορά σας να αναδειχτεί φάρος γνώσης για τους πολίτες και επισκέπτες του νησιού μας, αλλά και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση στο μέλλον σε άλλους πνευματικούς δημιουργούς και κατόχους σημαντικών συγγραφικών έργων για αντίστοιχες δωρεές.

Με εκτίμηση 

Ο Δήμαρχος Ρόδου
Φώτης Χατζηδιάκος