Απογοητευτική η κατάσταση στην Τάφρο της Παλιάς Πόλης

Πραγματική απογοήτευση σε κατοίκους και επισκέπτες δημιούργησαν τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα οι εικόνες που αντίκρισαν στην Τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.

 Σκουπίδια, πέτρες, κλαδιά και κάθε λογής άλλα αντικείμενα αντίκριζαν οι διερχόμενοι αμέσως μετά την είσοδό τους από την πύλη του Αγίου Αθανασίου.

Εικόνες που προκαλούν αν μη τι άλλο θλίψη και προβληματισμό για ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, από το οποίο καθημερινά διέρχονται δεκάδες επισκέπτες, οι οποίοι την περίοδο του Πάσχα ασφαλώς και πολλαπλασιάζονται, αφού σε απόσπαση μερικών μέτρων βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Φανουρίου την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατοντάδες πιστοί.

 Η προχειρότητα με την οποία μαζεύτηκε δίπλα στα τείχη ο σωρός των σκουπιδιών, προφανώς για να καθαριστεί κάποια στιγμή αργότερα, δείχνει μάλλον την αναποτελεσματικότητα εκείνων οι οποίοι εξαγγέλλουν συσκέψεις επί συσκέψεων για την εικόνα της πόλης εν όψει την τουριστικής περιόδου, αλλά (σχεδόν) πάντα μένουν στα λόγια!