Τεράστια η συμβολή του Ιδρύματος Σταματίου

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν  στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα,  οι καθιερωμένοι πλέον αγώνες στίβου με την επωνυμία «Σταμάτεια 2017», με χορηγό και συνδιοργανωτή με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου το Ίδρυμα  Εμμ. & Μ. Σταματίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για το Διασυλλογικό πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων και απευθύνεται στα σωματεία στίβου της Ρόδου, της Σύμης, της Κω, της Καλύμνου, της Λέρου και της Πάτμου.

Η συμβολή του ιδρύματος είναι σημαντική, αφού καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και διατροφής ορισμένου αριθμού αθλητών και αθλητριών, πράγμα που βοηθάει στο ξεπέρασμα της μειονεξίας των νησιώτικων σωματείων έναντι αυτών της χερσαίας Ελλάδας, σε ό, τι αφορά στο κόστος συμμετοχής στα διάφορα διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Η ώρα έναρξης της εκδήλωσης έχει καθοριστεί για τις 16.15 (τελετή έναρξης). Ωστόσο κάποια αγωνίσματα θα ξεκινήσουν νωρίτερα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα πριν το βράδυ, αφού εντοπίσθηκε πρόβλημα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση  και στους πυλώνες φωτισμού του κυρίως σταδίου.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου ευελπιστεί ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, όταν θα διεξαχθούν οι Β' Περιφερειακοί αγώνες στίβου  με τη συμμετοχή των σωματείων στίβου των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και με συνδιοργανωτή τον ΔΟΠΑΡ.