Διαψεύδει η ΝΔ ότι έχει γίνει πρόταση στον δήμαρχο Κω

Διαψεύδει η ΝΔ ότι έχει γίνει πρόταση στον δήμαρχο Κω

Διαψεύδει η ΝΔ ότι έχει γίνει πρόταση στον δήμαρχο Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 252 ΦΟΡΕΣ

Ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις πληροφορίες η τοπική οργάνωση Κω

Ανεπιβεβαίωτες και ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις πληροφορίες για πρόταση του κ. Μητσοτάκη στον δήμαρχο Κω, κ. Κυρίτση να είναι υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, η τοπική οργάνωση Κω της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτιμούμε ότι η αναφορά του ονόματός του ως υποψηφίου της ΝΔ, μόνο ως εκούσια προσπάθεια απόστασής του από τα δημαρχιακά του καθήκοντα μπορεί να ερμηνευτεί, αναφέρει η ΝΔ Κω.

Αφορμή για την ανακοίνωση αποτέλεσε άρθρο του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Χόνδρου, που βασιζόμενο και σε δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων, αναφερόταν στην υποψηφιότητα του κ. Κυρίτση.
Για το θέμα, σε ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση Κω της ΝΔ, αναφέρει τα εξής:

“Μία πολιτική ανάλυση από την πένα του κ. Δημήτρη Χόνδρου είναι πάντοτε ενδιαφέρουσα. Ακόμη και όταν είναι ανακριβής και αναληθής.
Αρχικά, οφείλουμε να δηλώσουμε τη χαρά μας καθώς από όλους τους πολιτικούς χώρους προεξοφλείται η εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Ελπίζουμε το συντομότερο, για το καλό της χώρας.

Την ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία που ήδη απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ασφαλώς και η εκτεταμένη παραφιλολογία για τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.
Εντούτοις, οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν όταν και όπως πρέπει από τα κομματικά όργανα και την επιλογή από τον Πρόεδρο και επόμενο Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επομένως, οι όποιες φήμες ή ρεπορτάζ, όπως του κ. Δημήτρη Χόνδρου, σχετικά με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας από την Κω παραμένουν απλώς και μόνον φήμες. Ανεπιβεβαίωτες και ανυπόστατες.
Ιδίως, οι φήμες για υποβολή πρότασης σε πρόσωπα που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας μας, η Νέα Δημοκρατία καινοτομώντας κάλεσε τους πολίτες να υποβάλουν τα βιογραφικά τους για την επιλογή του κατάλληλου πολιτικού προσωπικού που θα επιφορτισθεί με το καθήκον ανάτασης της χώρας, μετά τον κυβερνητικό Αρμαγεδδώνα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ευτυχώς, το νησί μας έχει πληθώρα ικανών και άξιων στελεχών που μπορούν να γίνουν κοινωνοί της Συμφωνίας Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ό,τι δε αφορά στον κ. Κυρίτση, εκτιμούμε ότι η αναφορά του ονόματός του ως υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας μόνον ως εκούσια προσπάθεια απόσπασής του από τα δημαρχιακά του καθήκοντα μπορεί να ερμηνευθεί.
Τοπική Οργάνωση Κω
Νέας Δημοκρατίας”

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δ. ΧΟΝΔΡΟΥ
Στο άρθρο του ο κ. Χόνδρος, ανέφερε τα εξής:
Τις προηγούμενες εβδομάδες τα ρεπορτάζ των συναδέλφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ, στο «Πρώτο Θέμα» στη «Real News» και σε άλλες εφημερίδες, σε ότι αφορά τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις επόμενες εκλογές, είχαν ένα κοινό σημείο. Τον δήμαρχο της Κω, Γιώργο Κυρίτση. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Γιώργος, εμφανίζεται ως ένας από τους υποψηφίους της ΝΔ στα Δωδεκάνησα.
Τέτοιου είδους δημοσιεύματα έχουν, συνήθως, δύο πηγές. Τον ενδιαφερόμενο, προκειμένου να δηλώσει παρών στις διαδικασίες επιλογής.

Το ίδιο το κόμμα που δίνει μέσω των ονομάτων που διαρρέει το στίγμα που θέλει να δώσει η ηγεσία, στις εκλογικές λίστες. Στην περίπτωση μας, είναι μάλλον αδύνατο ο κ. Κυρίτσης να σήκωσε τηλέφωνο και να έπεισε, αυτός ο επί χρόνια γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, έγκριτους δημοσιογράφους να βάλουν το όνομα του στα σχετικά ρεπορτάζ. Το όνομα του, δόθηκε στους δημοσιογράφους από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Αυτές τις μέρες, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει, μέσα στο επόμενο δίμηνο, στην κατάθεση ρύθμισης στη Βουλή, με την οποία θα καθιερώνεται η απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές.
Οι δύο ειδήσεις φαίνονται άσχετες μεταξύ τους. Συνδέονται όμως στην περίπτωση του δημάρχου της Κω.

Πρώτον, είναι πλήρως διασταυρωμένο, από πηγές της Πειραιώς, ότι ο κ. Κυρίτσης έχει δεχθεί πρόταση από την ΝΔ και προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμπεριληφθεί στην εκλογική λίστα της ΝΔ στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές απάντηση δεν έδωσε αλλά ούτε και την πόρτα έκλεισε.

Δεύτερον, ακόμα και αν ο κ. Κυρίτσης κατέλθει στις εκλογές, ακόμα και αν ξανακερδίσει, δεν θα είναι ο απόλυτος άρχων. Το 49% στον πρώτο γύρο που πέτυχε το 2014, είναι στόχος άπιαστος.

Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ο …ενθουσιασμός από τα έργα και τις ημέρες της σημερινής δημοτικής αρχής τον οδηγήσει στα ίδια επίπεδα, δεν θα έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Οι έδρες του δημοτικού συμβουλίου θα κατανέμονται με βάση τα ποσοστά των παρατάξεων στον πρώτο γύρο. Έτσι λοιπόν ο κ. Κυρίτσης θα χρειάζεται σε όλες τις αποφάσεις την συνδρομή των συμβούλων μιας ή δύο δημοτικών παρατάξεων. Από κυβερνήτης θα γίνει συγκυβερνήτης. Πρόβλημα.

Με βάση τα παραπάνω είναι βέβαιο ότι ο κ. Κυρίτσης θα πάρει τις αποφάσεις για το πολιτικό του μέλλον με βάση
α) Το αν τελικά οι επόμενες δημοτικές εκλογές γίνουν με απλή αναλογική
β) Το πότε θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές που με βάση τις εκτιμήσεις όλων των κομματικών επιτελείων θα γίνουν, εκτός απροόπτου το νωρίτερο την άνοιξη του 2018 και το αργότερο το φθινόπωρο του ίδιου έτους. Το «εκλογές το 2019» δεν υπάρχει.

Όσοι λοιπόν κάνουν σενάρια για τις επόμενες δημοτικές εκλογές οφείλουν με βάση τα παραπάνω να τις αναθεωρήσουν. Και φυσικά να αναθεωρήσουν την στρατηγική τους, που καθιστά αναγκαίες τις συνεργασίες.
Καλούς υπολογισμούς αδέλφια!”

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa