Ξεκινάει ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου με το «Τάμα»

Ξεκινούν μεθαύριο και την Κυριακή οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου για το 2017, ενώ ο πρώτος έχει προορισμό τον Πανορμίτη.

Πρόκειται για τον καθιερωμένο αγώνα "ΤΟ ΤΑΜΑ", κατά τον οποίο τα σκάφη εκκινούν το πρωί του Σαββάτου από τη Ρόδο και ταξιδεύουν τερματίζοντας στον όρμο του Πανορμίτη, εκτελώντας το πρώτο σκέλος του αγώνα.

Την Κυριακή το πρωί, μετά τον εκκλησιασμό, πραγματοποιείται στην προβλήτα που βρίσκεται μπροστά από την Ιερά Μονή του Πανορμίτη ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός των σκαφών.

Στη συνέχεια εκκινούν από τον Πανορμίτη και επιστρέφουν στην Ρόδο εκτελώντας το δεύτερο σκέλος του αγώνα, που αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 80 ιστιοπλόοι και 15 σκάφη του συλλόγου.

Στο πλαίσιο του αγώνα «ΤΟ ΤΑΜΑ», σήμερα και ώρα 21.30  θα γίνει η καθιερωμένη συγκέντρωση κυβερνητών στα γραφεία του συλλόγου στη Μαρίνα Μανδρακίου, όπου θα δοθούν οι οδηγίες πλου και διευκρινήσεις στους συμμετέχοντες από την Επιτροπή Αγώνα.

Για μια ακόμη χρονιά οι αγώνες του ΑΣΙΑΘΡ προβλέπεται να διεξαχθούν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, καθώς σκάφη, κυβερνήτες και πληρώματα έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια την αγωνιστική τους επάρκεια σε σύγκριση πάντα με το τι επικρατεί σε άλλους ομίλους.