Προετοιμασίες  για τη σεζόν και από  την εταιρεία ΔΕΡΜΑΕ

Σε περίοδο προετοιμασίας για τη σεζόν βρίσκεται, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η ΔΕΡΜΑΕ προκειμένου να είναι έτοιμα τα υποκαταστήματά της για την εύρυθμη λειτουργία τους το καλοκαίρι, μια και η Εταιρία αντιπροσωπεύει το πιο εμπορικό κομμάτι του Δήμου της Ρόδου.

Καταρχήν, τις προηγούμενες ημέρες συνεδρίασε για πρώτη φορά το Διοικητικό της Συμβούλιο, μετά τις αλλαγές που έκανε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος στους επικεφαλής της Εταιρίας, και συγκροτήθηκε σε Σώμα ενώ υπενθυμίζεται ότι ο νέος Πρόεδρός της είναι ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης και Αντιπρόεδρος ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Μιχάλης Σταυρής.

Καταρχήν, έχουν ξεκινήσει οι συντηρήσεις στο πιο εμβληματικό ίσως υποκατάστημα της Εταιρίας, τις «Πηγές Καλλιθέας», που ήδη έχει ανοίξει τις πύλες του για τον κόσμο ενώ όποτε ο καιρός είναι καλός λειτουργεί και η καφετέρια. Οι συντηρήσεις, όμως, αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, μια και κρίνονται απαραίτητες.

Όσο αφορά στις Πεταλούδες, φέτος υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση για ν’ ανοίξουν τις πόρτες τους και να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες, αφού μία πτώση βράχων κατά τη διάρκεια της Μεγαλοβδομάδας, ανάγκασε τους υπευθύνους να κλείσουν την Κοιλάδα για το κοινό μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, κάτι που αναμένεται να έχει γίνει μέχρι αύριο.

Εν τω μεταξύ η αλλαγή που θα υπάρξει φέτος στη λειτουργία της Κοιλάδας είναι ότι τα εμπορικά καταστήματα τα οποία διαχειρίζεται η ΔΕΡΜΑΕ (σ.σ. τα εισιτήρια ανήκουν στο Δήμο), θα δοθούν σε ιδιώτες με τη διαδικασία του management.

Πρόκειται για τρεις καντίνες και δύο καταστήματα με σουβενίρ-συν ένα τρίτο που είναι το κιόσκι στην είσοδο-στα οποία θα δουλεύουν ιδιώτες ωστόσο την άδεια λειτουργίας και την εποπτεία θα έχει η ΔΕΡΜΑΕ.
Δηλαδή, θα λειτουργήσουν με το ίδιο σύστημα που εφαρμόζεται στις «Πηγές»: Θα οριστεί ένα κατώτατο αντίτιμο που θα καταβάλει ο ιδιώτης στη ΔΕΡΜΑΕ το μήνα συν ένα ποσοστό επί του τζίρου. Η προκήρυξη αναμένεται να βγει μέσα στο Μάιο.

Παράλληλα, στη νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να αποφασιστεί η παραχώρηση της εκμετάλλευσης και άλλων τουαλετών σε ιδιώτες.
Ως γνωστόν, το σύστημα αυτό έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται εδώ και κάποια χρόνια και από το Δήμο θεωρούν ότι αποδίδει αφού βασικός στόχος είναι να είναι καλαίσθητες και καθαρές οι δημοτικές τουαλέτες.

Έτσι, θα παραχωρηθούν και άλλες εννέα και συγκεκριμένα από δύο στη Ρόδο, στ’ Αφάντου, την Ιαλυσό, το Φαληράκι και τη Λίνδο. Υπενθυμίζεται ότι στις δημοτικές τουαλέτες που λειτουργούν με αυτό το σύστημα, ο χρήστης πληρώνει κάποιο αντίτιμο ωστόσο είναι πάντα καθαρές και περιποιημένες.

Εκτός από τα παραπάνω, η Διοίκηση της ΔΕΡΜΑΕ βρίσκεται στη διαδικασία αξιοποίησης του εστιατορίου «Όαση» (σ.σ. στη συμβολή των οδών Βενετοκλέων και Κοδριγκτώνος) και του καταστήματος απέναντι από το Νεώριο, πίσω από την πιάτσα των ταξί στο Μανδράκι.

Για το τελευταίο ετοιμάζουν διαγωνισμό ενώ όσο αφορά στην «Όαση» θα γίνει με τη διαδικασία του management αφού, ως γνωστόν, το ιδιοκτησιακό της καθεστώς είναι ιδιαίτερο, μια και ανήκει στο Δημόσιο το οποίο παραχώρησε το ακίνητο στο Δήμο.