Συμμετοχή του Δημάρχου Ρόδου στο παγκόσμιο συνέδριο για τα έξυπνα νησιά στη Μαγιόρκα

Σε συνέχεια της υπογραφής της Διακήρυξης των Έξυπνων Νησιών, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 28 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Δικτύου Δάφνη, ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, συμμετέχει, κατόπιν πρόσκλησης, στις εργασίες του παγκόσμιου συνεδρίου για τα έξυπνα νησιά, που πραγματοποιείται στην Μαγιόρκα από τις 20-21 Απριλίου.

Με την συμμετοχή εκπροσώπων από 120 νησιά από όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 90 ομιλητές και με 1.500 περίπου συμμετέχοντες το εν λόγω συνέδριο αποσκοπεί στο σχεδιασμό καθώς και στην ανταλλαγή καινοτόμων πρωτοβουλιών και δράσεων που αποσκοπούν στην προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των νησιωτικών περιοχών, στην αξιοποίηση των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων, καθώς και στην βιώσιμη οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Στο περιθώριο των εργασιών ο κ. Χατζηδιάκος συζήτησε με τον Δήμαρχο της Calvia, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των διοργανωτών του συνεδρίου για θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα ο Δήμαρχος Ρόδου είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρώην Πρόεδρο της Ισπανίας, κ. Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, στον οποίο δώρισε βιβλίο που αφορά στην ιστορία της Μεσαιωνικής Πόλης και του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη.