Μήνυμα - δήλωση του Χ. Κόκκινου με αφορμή των εορτασμό της «Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης»

Μήνυμα - δήλωση του Χ. Κόκκινου με αφορμή των εορτασμό της «Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης»

Μήνυμα - δήλωση του Χ. Κόκκινου με αφορμή των εορτασμό της «Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 181 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή τον Εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση στα Μ.Μ.Ε. της περιοχής:

«Το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου και με αφορμή την επέτειο του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, πραγματοποιούνται στα νησιά μας και στο σύνολο της χώρας μας εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Η 19η Απριλίου ήταν η ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο φιλέλληνας ποιητής Λόρδος Βύρωνας, που ήταν συγχρόνως υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένας από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν.

Στις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα μας, τα φωτεινά παραδείγματα φιλελληνισμού πρέπει να αποτελούν στήριγμα και ελπίδα.

Η Ελλάδα στις δύσκολες ώρες και σε πολέμους βρήκε δίπλα της ανθρώπους από άλλα έθνη που πίστεψαν στα δίκαιά μας, τα στήριξαν και κάποιοι έχασαν και την ίδια τους τη ζωή για να τα υπερασπιστούν. Η παραπομπή στις ιστορικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στην πορεία της, μας αναδεικνύει πολλά φωτεινά παραδείγματα.

Σήμερα η Ελλάδα, σέβεται ως οφείλει και πρέπει, τη συμμετοχή της στους μεγάλους οργανισμούς και συμμαχίες που είναι μέλος τους. Δείχνει την αλληλεγγύη της σε εκατομμύρια πρόσφυγες που διαβαίνουν τα σύνορά της, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Έλληνες αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το υψηλό πολιτιστικό τους επίπεδο, την πίστη τους στο Διεθνές Δίκαιο και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Διεθνής Κοινότητα οφείλει -σ’ αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος αλλά και των απειλών από την Τουρκία που αντιμετωπίζει- να δείξει την αλληλεγγύη και το σεβασμό στο λαό μας. Είναι ιστορική ανάγκη και χρέος να στηριχθεί ένας λαός που πρόσφερε πολλά στην ανθρωπότητα και να συνεχίσει την πορεία του προς το μέλλον. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πραγματικούς συμμάχους που θα συνεργαστούν, θα τη βοηθήσουν και θα δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Ο ελληνικός λαός κάνει πράξη την αλληλεγγύη και διαφυλάσσει καθημερινά την ειρήνη απέναντι σε προκλήσεις «γειτόνων» που επιδεικνύουν αλαζονεία και απαράδεκτη επιθετικότητα. Είναι η ώρα της Ευρώπης, είναι η ώρα των συμμάχων να δείξουν το φιλελληνισμό και την αλληλεγγύη τους. Δεν το ζητά μόνο ο ελληνικός λαός, το ζητά η Ιστορία, το παρόν και το μέλλον και κάθε πολιτισμένος και σκεπτόμενος άνθρωπος.»

Διαβάστε ακόμη

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου