Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert στη Ρόδο

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert στη Ρόδο

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1528 ΦΟΡΕΣ

:

Κάθε χρόνο το ίδρυμα MARD de MONTALEMBERT ανοίγει για την γιορτή του Αγίου Μάρκου. Το ίδρυμα βρίσκεται στην Παλιά Πόλη στην οδό Μενάνδρου 25 στο ρολόϊ δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου.

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Μάρκου από τις 7:30 έως τις 9 το πρωί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει η απονομή της υποτροφίας Marc de Montalembert για τον πολιτισμό της Μεσογείου για το έτος 2017 ο κήπος του ιδρύματος θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις έξι το απόγευμα. Το 1995 αυτός ο κήπος ενώθηκε με την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, το οίκημα και ο κήπος δωρήθηκαν στην πόλη της Ρόδου στη μνήμη του Marc De Montalempert για να διατηρηθούν για πάντα και να αφιερωθούν στον πολιτισμό.

Η υποτροφία Marc de Montalembert απονέμεται για το 2017 στην Marine Messina από τη Γαλλία, πτυχιούχο δημοσιογραφίας που δουλεύει σε ένα κέντρο υποδοχής για νέους μετανάστες στην Κύπρο, για την μελέτη της “Απόδοση με λόγια των κακουχιών, λόγια των μεταναστών”. Προτίθεται να δώσει φωνή στους ανήλικους ασυνόδευτους μετανάστες ακούγοντας τις ιστορίες τους.
Με αυτήν την υποτροφία το ίδρυμα Marc De Montalembert έχει δώσει 26 υποτροφίες από το 1995.

Η νικήτρια της υποτροφίας Μarc de Montalembert για το 2016 Melis Cagan νεαρή Τουρκάλα φοιτήτρια στις μεσοανατολικές σπουδές, θα κάνει μια αναφορά για την μελέτη “Επιστροφή στο σχολείο: Χαρτογράφηση και οπτικοποίηση του παρελθόντος και του παρόντος των ξενόγλωσσων σχολείων σε μερικές πόλεις-λιμάνια” στον Λίβανο, στην Κύπρο, στην Ελλάδα, και στην Αλβανία.

Το ίδρυμα θεσμοθέτησε ένα ετήσιο βραβείο το “Prix Marc de Montelembert” που στηρίζει έναν ερευνητή που κατάγεται από μία χώρα της Μεσογείου και τον βοηθά να ολοκληρώσει την έρευνά του στην ιστορία της τέχνης της περιοχής. Φέτος το Prix Marc De Montelembert 2017 απονεμήθηκε στον Mathieu Beaud Γάλλο ιστορικό τέχνης, για την έρευνά του “εικονογραφία και αστική σκηνογραφία, οπτικός πολιτισμός και πολιτική θρησκεία στη Βερόνα το 12ο αιώνα”.

Το βραβείο απονεμήθηκε στο τέλος Μαρτίου στο Παρίσι. Περισσότερες πληροφορίες για την υποτροφία και για τις δραστηριότητες του ιδρύματος μπορείτε να έχετε από την ιστοσελίδα του ιδρύματος http://www.fondationmdm.com.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»