Συμβολαιογράφος της Ρόδου δεν απέδωσε 190.000 ευρώ στο ταμείο νομικών

Συμβολαιογράφος της Ρόδου δεν απέδωσε  190.000 ευρώ στο ταμείο νομικών

Συμβολαιογράφος της Ρόδου δεν απέδωσε 190.000 ευρώ στο ταμείο νομικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1082 ΦΟΡΕΣ

Θα δικαστεί η έφεσή της στις 11 Μαΐου

Με την υπόθεση συμβολαιογράφου της Ρόδου η οποία κατηγορείται ότι ιδιοποιήθηκε το ποσό των περίπου 190.000 ευρώ τα οποία έπρεπε να είχε αποδώσει στο Ταμείο Νομικών, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό καθώς στις αρχές του 2014 το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, έκρινε ένοχη την συμβολαιογράφο και της επέβαλλε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Ωστόσο το ίδιο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ επέβαλλε και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της κατηγορουμένης για δύο χρόνια.

Κατά της απόφασης αυτής η συμβολαιογράφος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 11 Μαΐου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η συμβολαιογράφος κατά τα έτη από το 1999 έως το 2007 με την ιδιότητα της παραλάμβανε για κάθε συμβολαιογραφικό έγγραφο που συνέτασσε, ποσοστά επί της αξίας του αντικειμένου των συμβάσεων, τα οποία ωστόσο δεν απέδιδε στο Ταμείο Νομικών. Το συνολικό ποσό των χρημάτων που φέρεται να μην απέδωσε η συμβολαιογράφος ανέρχεται στις 189.446,18 ευρώ.

Σημειώνεται πως απολογούμενη στον ανακριτή Ρόδου, τον Ιούνιο του 2012 για την υπόθεση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε παραδεχτεί ότι είχε πάρει τα χρήματα όχι όμως για να τα ιδιοποιηθεί, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η ίδια ήταν αυτή που προκάλεσε την διενέργεια ελέγχου από τον οποίο και διαφάνηκε το ακριβές ποσό που είχε αφαιρεθεί από το ταμείο. Μάλιστα είχε τονίσει ότι μέρος των χρημάτων είχε ήδη επιστραφεί και αυτό θα έκανε και με τα υπόλοιπα.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο