Καταδικάστηκαν δύο τσιγγάνοι για ληστεία και ξυλοδαρμό

Καταδικάστηκαν δύο τσιγγάνοι για ληστεία και ξυλοδαρμό

Καταδικάστηκαν δύο τσιγγάνοι για ληστεία και ξυλοδαρμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 337 ΦΟΡΕΣ

Σε κάθειρξη έξι ετών και φυλάκιση 3 μηνών ο καθένας

Σε κάθειρξη 6 ετών και φυλάκιση 3 μηνών ο καθένας, καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, δύο αθίγγανοι οι οποίοι πριν από ένα χρόνο ξυλοκόπησαν 63χρονο προκειμένου να του αφαιρέσουν μία αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του!

Σε βάρος των δύο αθίγγανων ηλικίας 40 και 46 ετών αντίστοιχα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού και επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατηγορίες για τις οποίες χθες βρέθηκαν στο εδώλιο του δικαστηρίου όπου και κρίθηκαν ένοχοι.

Ειδικότερα οι δύο αθίγγανοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών για τη ληστεία και έξι μήνες για την επικίνδυνη σωματική βλάβη, δηλαδή κατά συγχώνευση 6 χρόνια κάθειρξη και 3 μήνες φυλάκιση με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής. Το περιστατικό είχε σημειωθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στις 4 παρά τέταρτο το απόγευμα επί της Ρόδου – Καλλιθέας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 63χρονος οδηγώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο έβγαινε από το χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» που βρίσκεται στην περιοχή όταν ξαφνικά τον πλησίασαν οι δύο αθίγγανοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, αρχικά ο 40χρονος του ζήτησε φωτιά αποσπώντας του έτσι την προσοχή και στην συνέχεια ο 46χρονος τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τραυματίζοντας τον ελαφρά!

Τότε ο 40χρονος τράβηξε από το λαιμό του 63χρονου μία χρυσή καδένα που φορούσε και ακολούθως οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, κατευθυνόμενοι προς τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Κορακόνερο.

Άμεσα ο 63χρονος ειδοποίησε την αστυνομία, και αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στην περιοχή και εντόπισαν τους δύο δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω. Μετά την απολογία τους στον ανακριτή και οι δύο ΡΟΜΑ είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές, εκεί όπου θα επιστρέψουν μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος τους.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του