Βάζει πλώρη για …ψηλά η Καλλιθέα!

Βάζει πλώρη για …ψηλά η Καλλιθέα!

Βάζει πλώρη για …ψηλά η Καλλιθέα!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 180 ΦΟΡΕΣ

Επόμενος στόχος της πρωταθλήτριας Δωδεκανήσου τα μπαράζ ανόδου τον Ιούνιο.

Μετά από δύο συνεχόμενες σεζόν, που οι ομάδες της Κω πρωταγωνίστησαν, ο τίτλος του πρωταθλητή Δωδεκανήσου στην κατηγορία των ανδρών επέστρεψε στη Ρόδο, με την Καλλιθέα να κάνει πολύ πειστική εμφάνιση στον τελικό απέναντι στον Διαγόρα και να κερδίζει με το εντυπωσιακό 87-69.

Η επιτυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη για την ομάδα του Χρήστου Μπίλια αν λάβουμε υπόψη ότι έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα πιο δυνατό ματς, απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια ΑΕ Δικαίου, ενώ «έχασε» τον Βασίλη Εκινέ, τον αρχηγό κι ένα από τα βασικότερα στελέχη της, με ντισκαλιφιέ για εξύβριση του δεύτερου διαιτητή.

Φαίνεται πως αυτή η «απώλεια» συσπείρωσε την Καλλιθέα στον τελικό, οι συμπαίκτες του Εκινέ έπαιξαν και για εκείνον ενώ δόθηκε χρόνος και χώρος σε αθλητές όπως ο Σπύρος Μήτσης και ο Παναγιώτης Κούρος οι οποίοι όχι απλώς βοήθησαν την ομάδα τους αλλά ήταν καθοριστικοί στην εξέλιξη του αγώνα.

Ο Φώντας Μπιλλιάς, ο Γιάννης Σκορδάλης, ο Άρης Γυφτάκης και ο Γιάννης Κούρος σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος αλλά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν απόρροια ομαδικής δουλειάς. Ακόμη και ο Γιώργος Συμιακός, αν και τραυματίας (αισθάνθηκε έντονη ενόχληση στο γόνατο κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης για τον ημιτελικό του Σαββάτου), έσφιξε τα δόντια και πάλεψε, πετυχαίνοντας μάλιστα και οχτώ πόντους (με δύο τρίποντα) στο ξέσπασμα που έκανε η Καλλιθέα για να «χτίσει» απόσταση ασφαλείας.

«Τα παιδιά με έκαναν υπερήφανο»

Με πολλή ενέργεια και «μάτι που γυάλιζε», οι παίκτες της Καλλιθέας ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις και τις ειδικές συνθήκες του τελικού. Έδωσαν παραπάνω από το 100% κι αυτό δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τον προπονητή τους, Χρήστο Μπίλια: «Τα παιδιά αξίζουν όλα τα “μπράβο” και τα “συγχαρητήρια”.

Έπαιξαν όπως έπρεπε να παίξουν, απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα, που μας είχε κερδίσει την τελευταία φορά που τη συναντήσαμε, και χωρίς τον Βασίλη (σ.σ. Εκινέ). Ο Σπύρος (σ.σ. Μήτσης) και ο Παναγιώτης (σ.σ. Κούρος) έδειξαν τι πραγματικά μπορούν να κάνουν και μας βοήθησαν πάρα πολύ. Ο Φώντας (σ.σ. Μπιλλιάς) αλώνισε όλο το γήπεδο. Ήταν όλοι τους πολύ καλοί, όχι μόνο αυτοί οι τρεις. Έπαιξαν σαν σύνολο και μ’ έκαναν υπερήφανο».

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη και έπονται τα μπαράζ. «Τώρα θα ξεκουραστούμε για καμιά εβδομάδα, θα χαρούμε όσα καταφέραμε και μετά θα στρωθούμε και πάλι στη δουλειά» είπε ο Μπίλιας συμπληρώνοντας: «Θα δούμε τι θα γίνει στην Αθήνα. Έχουμε δύο μήνες μπροστά μας. Καλά να ‘μαστε και βλέπουμε».

Εννοείται, βέβαια, πως η άνοδος στη Γ’ εθνική είναι το ζητούμενο για την Καλλιθέα. «Αυτός είναι ο προγραμματισμός μας. Αυτόν τον στόχο έθεσε η διοίκηση εξαρχής. Γι’ αυτό ο πρόεδρός μας αλλά και όλοι οι άνθρωποι της διοίκησης ήταν δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μας πρόσφεραν τα πάντα. Μας στήριξαν, μας εμπιστεύτηκαν και θέλουμε κι εμείς να τους δικαιώσουμε. Το να πούμε “ευχαριστώ” είναι λίγο».

«Θέλουμε ομάδα με Ροδίτες παίκτες»
Πρωτεργάτης της δημιουργίας του νέου κεφαλαίου στην ιστορία της Καλλιθέας ήταν ο Άρης Γυφτάκης. Στην αλλαγή διοίκησης το περασμένο καλοκαίρι, στον τοποθέτηση του πήχη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο αλλά κι εντός παρκέ, με την εμπειρία του από τις εθνικές κατηγορίες, είχε το όραμα της συμμετοχής της ομάδας στη Γ’ εθνική.

Για τον Γυφτάκη, ωστόσο, το μέλλον του συλλόγου είναι συνυφασμένο με την ανάπτυξη των υποδομών, ανεξάρτητα από το πού θα παίζει το ανδρικό τμήμα την επόμενη σεζόν.

«Θέλαμε πάρα πολύ το πρωτάθλημα και στο φάιναλ φορ αποδείξαμε ότι το αξίζαμε. Είχαμε κάνει τον σχεδιασμό μας για να πάρουμε τον τίτλο και να πάμε στα μπαράζ. Ξέρουμε τι θέλουμε από δω και πέρα, τι πρέπει να κάνουμε και πώς να προχωρήσουμε. Είτε παίξουμε στη Γ’ εθνική, είτε είμαστε στο τοπικό, προτεραιότητα έχει να οργανώσουμε καλύτερα τις υποδομές μας. Πρέπει να αναπτύξουμε τις ακαδημίες μας. Το περσινό καλοκαίρι μας έτυχαν ορισμένες …αναποδιές αλλά φέτος οφείλουμε να προσέξουμε περισσότερο την οργάνωση των υποδομών.

Όσον αφορά στην ανδρική ομάδα, θέλουμε να απαρτίζεται από Ροδίτες παίκτες. Γι’ αυτό και θα κοιτάξουμε πρώτα απ’ όλα να κρατήσουμε τον κορμό μας, τα παιδιά που κέρδισαν αυτό το πρωτάθλημα κι έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Από κει και πέρα, η ενίσχυσή μας θα είναι με Ροδίτες, ως επί το πλείστον, ανεξάρτητα από το σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόμαστε του χρόνου».

Και τώρα υπομονή δύο μήνες
Όσο διακαής και να είναι ο πόθος για την άνοδο στη Γ’ εθνική, είναι πολύ δύσκολο για μία ερασιτεχνική ομάδα να κρατηθεί σε εγρήγορση για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Η Καλλιθέα έχει θέσει ως μεγάλο στόχο τα μπαράζ όμως θα πρέπει να περιμένει δύο μήνες για τη διεξαγωγή τους! Το ειδικό πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 21-25 Ιουνίου (όπως και των γυναικών) σε γήπεδο της Αθήνας που λογικά θα είναι και φέτος το Εθνικής Αντιστάσεως, στην Καλλιθέα, εκεί όπου πανηγύρισαν την άνοδο οι Άγιοι Θεόδωροι κι αγωνίστηκαν την επόμενη χρονιά ο Ιπποκράτης και πέρσι η ΑΕ Δικαίου.

Οι αντίπαλοι: Ακόμη μεγαλύτερο διάστημα αναμονής για τα μπαράζ διανύει ο πρωταθλητής Λέσβου, Παπάδος Γέρας, ο οποίος πήρε τον τίτλο στα τέλη Μαρτίου, οπότε και κέρδισε με 2-0 νίκες τον Παλλεσβιακό.

Στις Κυκλάδες, το πρωτάθλημα είναι ακόμη σε εξέλιξη. Εν απουσία των Πανναξιακού και Σαντορίνης (Γ’ εθνική), οι διεκδικητές του τίτλου είναι τα Φανάρια Νάξου και η Ερμούπολη που ισοβαθμούν, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Στις 6 Μαΐου θα ξεκινήσει η φάση των πλέι οφ στο πρωτάθλημα Χίου. Η τετράδα που «φλερτάρει» με την κούπα είναι ο Βούρειος, ο ΦΟ Βροντάδου, ο Όμηρος Καλλιμασιάς και η Ένωση Συκιάδας / Λαγκάδας.

Τέλος, στη Σάμο, οι πληροφορίες από το νησί του Πυθαγόρα αναφέρουν πως ο Ίκαρος Ικαρίας έδωσε «μάχη» με το Καρλόβασι αλλά τελικά πήρε τον τίτλο.

Η τιμωρία του Εκινέ
Στον απόηχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, η Καλλιθέα περιμένει την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής για την τιμωρία του Βασίλη Εκινέ, του οποίου το δελτίο κρατήθηκε στον ημιτελικό και δεν έπαιξε κόντρα στον Διαγόρα.

Το ύψος της ποινής θα καθορίσει το αν και κατά πόσο θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του στα μπαράζ του Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους