Στη Ρόδο το συνέδριο των ομογενών το 2018

Στη Ρόδο το συνέδριο των ομογενών το 2018

Στη Ρόδο το συνέδριο των ομογενών το 2018

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 117 ΦΟΡΕΣ

Την πρόταση να διοργανωθεί το 2018 στη Ρόδο, η συνάντηση του παρροδιακού συλλόγου Αμερικής, κατέθεσε ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, την οποία έκανε γνωστή την Τετάρτη το βράδυ στο πλαίσιο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή την παρουσία του σε αυτήν του προέδρου του Στηβ Πελαρδή.

Μάλιστα, λαμβάνοντας το λόγο ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος απόδημου ελληνισμού Κωνσταντίνος Τρέχας ανέφερε ότι ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1927 στο Κονέκτικατ και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην οικονομική ενίσχυση της ελληνικής κοινότητας στην περίοδο της Ιταλοκρατίας στη Ρόδο.

Ο σύλλογος αποτελείται από 1.000 μέλη και έχει 8 τμήματα σε διάφορες πόλεις όπως Κονέκτικατ, Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσεϋ, Βαλτιμόρη κλπ Μάλιστα η αντιδήμαρχος Μαρίζα Χατζηλαζάρου που θα επισκεφτεί τις επόμενες μέρες τη Νέα Υόρκη θα συναντήσει τη διοίκηση του σωματείου για στενότερη συνεργασία.

Σύμφωνα με τον κ. Τρέχα, φέτος θα πραγματοποιηθεί θεατρικη βραδιά αφιερωμένη στο ροδίτικη ομογένεια όπως έγινε και πέρσι από τη θεατρική ομάδα του 1ου ΚΑΠΗ του δήμου Ρόδου που θα παρουσιάσει τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη στο Ρόδων στις 21 Ιουνίου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και αντάμωμα των ομογενών σε κάποιοι χωριό της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη