Κάθειρξη 7 ετών για κλοπές σε επιχειρήσεις της Ρόδου

Κάθειρξη 7 ετών για κλοπές σε επιχειρήσεις της Ρόδου

Κάθειρξη 7 ετών για κλοπές σε επιχειρήσεις της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 209 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών, θα πρέπει να εκτίσει 53χρονος για υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών σε επιχειρήσεις της Ρόδου που κατηγορείται ότι είχε διαπράξει.

Πιο συγκεκριμένα, οι πράξεις που κατηγορείται ο 53χρονος φέρονται να είχαν τελεστεί το 2008 από τον ίδιο και ένα 28χρονο και για αυτές τον Μάιο του 2013 είχαν και οι δύο καταδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 6 ετών έκαστος για τη πρώτη υπόθεση και δύο έτη φυλάκισης προς 10 ευρώ την ημέρα, για τη δεύτερη υπόθεση.

Με αίτηση που κατέθεσε προχθές στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ο 53χρονος ζητούσε να συγχωνευτούν οι δύο ποινές, αίτημα που έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο το οποίο και του επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Σε ότι αφορά την πρώτη υπόθεση, όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 16 Αυγούστου 2008, όταν καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από 64χρονο ημεδαπό κάτοικο Ρόδου, ότι πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας άγνωστος-οι δράστες αφού παραβίασαν την πόρτα εισόδου του καταστήματός του (εμπορίας ειδών επαγγελματικής χρήσης), μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν δύο χρηματοκιβώτια, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, διάφορα κατσαβίδια και οχτώ ηλεκτρικά μηχανήματα, συνολικής αξίας 4.000 ευρώ κατά δήλωσή του 64χρονου.

Μετά από έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί προέκυψε πως δράστες είναι ο 28χρονος και ο 53χρονος, οι οποίοι είχαν κάνει και άλλες αξιόποινες πράξεις. Ειδικότερα οι δράστες από κοινού την ίδια ημέρα και ώρες πρώτες πρωινές μετέβησαν σε κατάστημα ενδυμάτων και αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να παραβιάσουν τη πόρτα του καταστήματος καθόσον αυτή έσπασε και φοβούμενοι τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια, πήγαν σε ανθοπωλείο και αφού παραβίασαν τη πόρτα εισόδου μπήκαν μέσα σε αυτό και αφαίρεσαν ένα fax, μία οθόνη Η/Υ και μία φωτογραφική μηχανή συνολικής αξίας 800 ευρώ περίπου.

Επίσης αφαίρεσαν το δίκυκλο μοτ/το της ιδιοκτήτριας του καταστήματος, το οποίο είχε σταθμεύσει έξω από αυτό. Ακολούθως με το μοτ/το μετέβησαν σε κατάστημα (εστιατόριο) και αφού παραβίασαν τη θύρα εισόδου εισήλθαν εντός αυτού και αφαίρεσαν από το ταμείο το ποσό των 236,30 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα και ισάριθμους φορτιστές.

Όλα τα κλοπιμαία τα μετέφεραν με το μοτ/το στο σπίτι του 28χρονου στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν, κατασχέθησαν και αποδόθησαν στους παθόντες.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας