Δικάζονται τέσσερις τσιγγάνοι για κλοπές

Δικάζονται τέσσερις τσιγγάνοι για κλοπές

Δικάζονται τέσσερις τσιγγάνοι για κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 180 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν αρχές Μαΐου, τέσσερις αθίγγανοι που συνελήφθησαν πέρυσι το καλοκαίρι, κατηγορούμενοι ότι έμπαιναν σε σπίτια χωριών της Ρόδου και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα μέχρι και…. τρόφιμα!

Πρόκειται για δύο άνδρες ΡΟΜΑ ηλικίας 36 και 22 ετών καθώς και δύο γυναίκες ομόφυλες τους 39 και 42 χρονών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς στις 31 Μαΐου 2016 και μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές, όπου και θα παραμείνουν μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δράστες κινούνταν με το ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο τους στις περιοχές Καλυθιές, Φαληράκι, Λαδικό.

Έτσι στις 17 Μαΐου 2016 αφού παραβίασαν το παράθυρο σπιτιού στις Καλυθιές μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Επίσης, στις 30 Μαΐου 2016 το βράδυ οι αθίγγανοι μπήκαν σε σπίτι στις Καλυθιές, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν ένα ρολόι και διάφορα χρυσά κοσμήματα καθώς και το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ.

Τέλος, το ίδιο οι δράστες μπήκαν σε άλλο σπίτι στην ίδια περιοχή και αφαίρεσαν τρόφιμα, λάδι και άλλα προϊόντα.

Τους τέσσερις αθίγγανους εντόπισαν και συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και βρήκαν στην κατοχή τους μέρος των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει από το δεύτερο σπίτι, τα οποία και επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι ΡΟΜΑ κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Οι τέσσερις ΡΟΜΑ, παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου