Έντονη αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Έντονη αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Έντονη αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 354 ΦΟΡΕΣ

Για τα προβλήματα ύδρευσης στον Αρχάγγελο

Αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο καθημερινότητας Αγαπητό Πάλλα και το Δημοτικό Σύμβουλο Αλέκο Παπουρά αποτέλεσε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη το βράδυ, το θέμα των προβλημάτων ύδρευσης στον Αρχάγγελο.

Ο κ. Παπουράς, ορμώμενος από δηλώσεις του αντιδημάρχου στα μέσα ενημέρωσης την προηγούμενη μέρα για το θέμα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του απειλώντας μάλιστα να τον στείλει στον… εισαγγελέα για τα όσα είχε πει, γύρω από τις κακοτεχνίες που έγιναν στο έργο αντικατάστασης του δικτύου.

Αφού δήλωσε ότι, όποιος συμμετέχει στα κοινά πρέπει να είναι υπεύθυνος, έκανε λόγο για « κοπή πολιτικών που έχουν μάθει να μετατοπίζουν ευθύνες». Απευθυνόμενος προς τον κ. Πάλλα είπε μεταξύ άλλων «πρόκειται περί αίσχους, οφείλεις να μη μιλάς αν δε γνωρίζεις.

Δέκα εταιρίες συμμετείχαν σε αυτό το διαγωνισμό. Το δίκτυο ολοκληρώθηκε το ιανουάριο του 2010 και όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε θέμα. Το 2016 που διώχθηκαν οι υδραυλικοί επειδή έληξαν οι συμβάσεις τους από τότε δημιουργήθηκε ζήτημα. Έχω καταγγελία ότι ήταν κλειστές οι βάνες και δεν πήγαινε νερό σε ορισμένες περιοχές. Πρώτα πως πήγαινε;

Λέτε για κακοτεχνίες και για την ποιότητα των υλικών. Είστε μηχανικός; Υδραυλικός; Τα υλικά τα στείλατε σε εργαστήριο να τα ελέγξετε; Από πού συμπεραίνετε ότι δεν εφαρμόστηκε η μελέτη και υπήρξε η κακοτεχνία; Οφείλετε να μας το πειτε αλλιώς να καταθέσετε παραίτηση… Αυτό το έργο ελέγχθηκε από επιτροπή του υπουργείου εθνικής οικονομίας για να κάνει έλεγχο».

Λαμβάνοντας το λόγο ο Αντιδήμαρχος διοικητικών Στέργος Παρδαλός, υπεραμύνθηκε των όσων είχε δηλώσει ο κ. Πάλλας, για το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά «ασφαλώς και υπήρχε πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια».

Μάλιστα, κατέθεσε τη δική του εμπειρία από την ενασχόλησή του με το θέμα, δηλώνοντας απευθυνόμενος στον κ. Παπουρά τα εξής: «Εγώ έχω μιλήσει με τους υδραυλικούς του πρώην Δήμου… έχουν αλλάξει μέχρι τώρα 2000 υδροληψίες, τα σημεία σύνδεσης του αγωγού δηλαδή για να πάει η παροχή στα σπίτια από εκεί είναι όλες οι βλάβες.

Οι υδραυλικοί μου είπαν ότι κοστίζει 3,40 η μία ενώ αυτές που τοποθετεί τώρα η ΔΕΥΑΡ κοστίζει 15 ευρώ. Είμαι μαζί σου να δούμε αν υπάρχει τελικά κάποια ευθύνη. Για το έργο μπορεί να έγινε διαγωνισμός δε γνωρίζω, όμως από ότι ξέρω η έκπτωση που είχε δώσει ο εργολάβος ήταν 12% ενώ τα έργα την ίδια περίοδο είχαν έκπτωση μέχρι και 40%.

Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στον Αρχάγγελο, προφανώς όσο περνά ο καιρός θα γίνεται εντονότερο γιατί έχουν και τα υλικά κάποιο όριο ζωής. Για τον Αγαπητό είναι άδικο, να έρχεται ένας άνθρωπος επί δύο μήνες να έχουμε σκαρφαλώσει μαζί στις δεξαμενές για να δούμε αν το πρόβλημα νερού οφείλεται στην παροχή νερού από τις γεωτρήσεις ή στις βλάβες και τελικά να αποδεικνύεται ότι οφείλεται στις βλάβες που υπάρχουν και οι οποίες σημειώνονται σε καθημερινή βάση. Μπορείς να πάς ο ίδιος σε ένα συνεργείο που δουλεύει στον Αρχάγγελο και να ρωτήσεις γιατί συμβαίνουν οι βλάβες οφείλεται σε αυτό που είπα προηγουμένως».

Τέλος ο κ. Πάλλας μιλώντας στη συνεδρίαση είπε ότι την προηγούμενη ημέρα (και για το θέμα αυτό παρουσίασε τα σχετικά έγγραφα), σημειώθηκαν και άλλες διαρροές και τόνισε τα εξής:

Χτες με άλλο χαρτί βλέπουμε ότι είχαμε άλλες 20 ενώ στις 22-4 είχαμε 32 διαρροές εγώ δεν κάνω μομφή για τη μελέτη αυτού του έργου αναφέρομαι σε ένα έργο… σουρωτήρι παράγουμε 150 κυβικά την ώρα και η δεξαμενή δεν πιάνει 10 πόντους νερό. Ευτυχώς περιορίσαμε τις μεγάλες διαρροές για παράδειγμα σε μία τέτοια δίπλα στην εκκλησία έφευγαν 30 κυβικά νερό από τον αγωγό και δε φαινόταν. Περιορίσαμε λοιπόν τις διαρροές και έχουν και τα ψηλότερα σημεία νερό. Είναι σαν τηλερναία ύδρα φτιάχνεις τη μία και εμφανίζονται πέντε.

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης