Ποιοι δρόμοι της Ρόδου θα κλείσουν την Κυριακή

Ποιοι δρόμοι της Ρόδου θα κλείσουν την Κυριακή

Ποιοι δρόμοι της Ρόδου θα κλείσουν την Κυριακή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1055 ΦΟΡΕΣ

Ο σύλλογος Απόλλων Ρόδου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διοργάνωσε στις 30 Οκτωβρίου 2016 τον αγώνα τριάθλου "Ocean Lava Rhodes 2016". Με περηφάνια σας ενημερώνουμε ότι ο αγώνας αυτός βραβεύτηκε πανελλαδικά ως Top Rated Event (Καλύτερη Βαθμολογημένη Διοργάνωση) για το έτος 2016.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας αυτή, οργανώνουμε τον επόμενο αγώνα μας, που θα είναι τρίαθλο Ολυμπιακής απόστασης (1.5 Km Swim - 40 Km Bike - 10 Km Run) και θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου 2017 στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Όπως γνωρίζετε, για την ασφαλή τέλεση του αγώνα απαιτούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπή κυκλοφορίας – απαγόρευση στάσης στάθμευσης κλπ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του ΚΟΚ κατά μήκος των διαδρομών κίνησης των οχημάτων και η έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας για τους χρήστες του λοιπού οδικού δικτύου, σας καταθέτουμε συνημμένα την τεχνική έκθεση και τα σχέδια για την κίνηση των οχημάτων την ημέρα του αγώνα

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ,ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ.

O αγώνας "Apollon Olympic Triathlon 2017" θα ξεκινήσει την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στις 09.00.

Παρόλα αυτά θα χρησιμοποιηθεί η πλατεία Κουντουργιώτη και η πλατεία Αντιναυάρχου Περ. Ιωαννίδη από το Σάββατο 29 Απριλίου στις 07.00. Στις περιοχές αυτές που φαίνονται στο σχέδιο 1, θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση από το πρωί του Σαββάτου, μέχρι τη λήξη του αγώνα την Κυριακή στις 16.00, ώστε:

στο τμήμα Α Θα στηθούν τα κάγκελα και οι μοκέτες για την μετάβαση από το κολύμπι στη ζώνη αλλαγής.
στο τμήμα Β Θα στηθεί η ζώνη αλλαγής
στο τμήμα Γ να στηθεί η Expo Area των χορηγών και να γίνει η διέλευση των δρομέων.

Από τις 08.00 η ώρα την Κυριακή θα απαγορευτεί η κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων στους δρόμους που θα κινούνται τα ποδήλατα, η διαδρομή των οποίων φαίνεται με κόκκινη γραμμή στο σχέδιο 2.

Αναλυτικότερα η διαδρομή του ποδηλάτου είναι από τη ζώνη αλλαγής στην πλατεία Κουντουργιώτη, δεξιά στην οδό Παπανικολάου, δεξιά παραλιακά στις οδούς Κω, Λέρου, Καλύμνου, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Κανάρη, περνάμε από τις Κάτω Πέτρες στην Λεωφ. Ιαλυσού και κάνουμε αναστροφή 50μ. πριν τα φανάρια στο ξενοδοχείο Καψής. Επιστρέφουμε μέσω της οδού Παπανικολάου στην πλατεία Ελευθερίας και κάνουμε αναστροφή μπροστά από το Ακταίον.

Η διαδρομή του τρεξίματος θα είναι από τη ζώνη αλλαγής στην πλατεία Ελευθερίας, πίσω από την Περιφέρεια στην πλατεία Αντιναυάρχου Περ. Ιωαννίδη, συνεχίζουμε παραλιακά εντός του πεζόδρομου, ΠΡΟΣ ΜΥΛΟΥΣ ΦΑΡΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ

Για να μπορέσουν να εξασφαλιστούν οι ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας για τους χρήστες του λοιπού οδικού δικτύου θα γίνουν οι παρακάτω ρυθμίσεις:

Τα οχήματα που κινούνται από το Νεώριο προς το κέντρο, θα εκτρέπονται στην οδό Γαλλίας και προς την πλατεία Κύπρου.

Κλείσιμο της οδού Ιερού Λόχου μετά την Εθελοντών Δωδεκανησίων (σχέδιο 2).

Κλείσιμο της οδού Ευσταθιάδη και του δρόμου έμπροσθεν της τροχαίας πριν τη διάβαση πεζών, ώστε το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας να λειτουργεί κανονικά (σχέδιο 2).

Τα οχήματα που ενδεχομένως να έχουν εγκλωβιστεί στην πλατεία Κουντουργίωτη και στην πλατεία Αντιναυάρχου Περ. Ιωαννίδη, θα διέρχονται με συνοδεία μηχανής του αγώνα μέσω της οδού Σάββα Νικολάου στην οδό Αμερικής για την έξοδό τους από το κέντρο (πράσινη γραμμή σχέδιο 2).

Κλείσιμο της Ι. Καζούλη και της Ευσταθιάδου στη συμβολή τους με την οδό Αμερικής, ώστε να κοπούν οι δεξιές στροφές της Αμερικής που λόγω μονοδρομήσεων θα οδηγούσε τα οχήματα στον κόμβο της Ηρώων Πολυτεχνείου και Γεωργ. Παπανικολάου που θα είναι κλειστή (σχέδιο 2).

Κλείσιμο της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου μετά τη συμβολή της με την οδό Ιερού Λόχου, ώστε η κυκλοφορία να διοχετεύεται μέσω της Ιερού Λόχου στην οδό Αμερικής (σχέδιο 2).

Κλείσιμο των εισόδων στην πλατεία Χαρίτου. Όσα οχήματα είναι ήδη εκεί και στα περιμετρικά Ο.Τ. και θέλουν να φύγουν από το κέντρο, θα μπορούν να κινηθούν στον δρόμο γύρω από την πλατεία και να περνάνε με συνοδό του αγώνα στην οδό Ίωνος Δραγούμη και από εκεί στην οδό Στρ. Γρίβα (πράσινη γραμμή σχέδιο 2).

Κλείσιμο της οδού Ίωνος Δραγούμη μετά τη συμβολή της με την οδό Στρ. Γρίβα, ώστε να μη συνεχίζουν προς την Γεωρ. Παπανικολάου, αλλά να κάνουν αναστροφή στην οδό Στρ. Γρίβα (σχέδιο 2).

Κλείσιμο της οδού 28ης Οκτωβρίου στην έξοδό της στην οδό Ακτή Μιαούλη στο άγαλμα του Διαγόρα και διοχέτευση των οχημάτων στην οδό Αλεξ. Διάκου (σχέδιο 3).

Ο παράδρομος οδός Αθανασιάδη θα παραμείνει ανοιχτός, ώστε να φεύγουν τα οχήματα μέσω της οδού Αλεξ. Διάκου (σχέδιο 3).

Η οδός Παπαλουκά θα κλείσει στην κάθοδό της προς την Ακτή Κανάρη μετά τη συμβολή της με την οδό Αρκαδίου. Παρόλα αυτά, στον κόμβο της Παπαλουκά με τη Βορείου Ηπείρου & Ερυθρού Σταυρού (φανάρια Ορφανοτροφείου) θα υπάρχει σήμανση και ενημέρωση ότι η οδός Παπαλουκά θα είναι κλειστή πριν την Ακτή Κανάρη (σχέδιο 3).

Στην δυτική είσοδο της πόλης την παραλιακή λεωφόρο Ιαλυσού, τα οχήματα που κινούνται από Ιαλυσό προς Ρόδο, θα εκτρέπονται στην κόμβο της Φανερωμένης προς Μήδεια. (σχέδιο 4).

Θα φυλάσσονται από εθελοντές όλες οι έξοδοι προς την ποδηλατική διαδρομή, στην περίπτωση που κάποιος παραβιάσει τις σημάνσεις.

Στις 12.30 που θα τελειώσει το ποδήλατο, θα ανοίξουν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο και μόνο οι πλατείες Κουντουργιώτη και Αντιναυάρχου Περ. Ιωαννίδη θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 14.00 που θα ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Διαβάστε ακόμη

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου