Θα δικαστεί 36χρονος για ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ

Θα δικαστεί 36χρονος για  ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ

Θα δικαστεί 36χρονος για ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 310 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει την επόμενη εβδομάδα 36χρονος κατηγορούμενος για τη ληστεία που σημειώθηκε σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στ’ Αφάντου.

Το περιστατικό είχε γίνει παραμονές Χριστουγέννων πριν από τέσσερα χρόνια και δύο μήνες αργότερα συνελήφθη ο 36χρονος ως ο δράστης της ληστείας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα από την ανακρίτρια Ρόδου.

Ο 36χρονος αρνείται ότι έχει την όποια ανάμιξη στην υπόθεση, ωστόσο παραπέμφθηκε σε δίκη η οποία προσδιορίστηκε να γίνει στις 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό είχε σημειωθεί λίγο πριν τις 11 το βράδυ την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, όταν άγνωστος δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισήλθε σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ και αφού ακινητοποίησε τον 57χρονο ιδιοκτήτη χτυπώντας τον με τα χέρια του αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή.

Ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προανάκριση μετά την ολοκλήρωση της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, σε βαθμό κακουργήματος. Τον Μάρτιο του 2014 οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον 36χρονου ο οποίος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Κώστα Σαρρή ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Ο 36χρονος σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση, δεν είναι αυτός ο δράστης και δεν φέρει και τον σωματότυπο του δράστη όπως αυτός περιγράφεται στις καταθέσεις που έχουν ληφθεί για την υπόθεση.

Πάντως φέρεται οι διωκτικές αρχές να έχουν στα χέρια τους γενετικό υλικό που να «ενοχοποιεί» τον 36χρονο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 36χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του