Πώς τα δόντια επηρεάζουν τη διαδικασία της γήρανσης

Τα δόντια επηρεάζουν άμεσα τη διαδικασία γήρανσής καθώς υποστηρίζουν τα μάγουλα, τα χείλη και την περιοχή γύρω από την μύτη.

Αυτές οι περιοχές που με τη διαδικασία της γήρανσης “αδειάζουν” μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτεροι. Χτίζοντας ένα σωστό, λειτουργικό, χαμόγελο μπορούμε να υποστηρίξουμε καλύτερα και την νεότητά μας! Με το να φροντίζουμε την υγεία των δοντιών μας (που στηρίξουν τα χείλη και τα μάγουλα), να αντιμετωπίσουμε το τρίξιμο των δοντιών που επηρεάζει άμεσα τους μυς της σιαγόνας και αποφεύγοντας συγκεκριμένες τροφές που λεκιάζουν τα δόντια λειτουργούμε αντιγηραντικά.

Άρα, τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για ένα έχουμε ένα τέλειο λευκό χαμόγελο;
 1. Καταναλώνετε αναψυκτικά και χυμούς με χρωστικές μόνο με καλαμάκι για να ελαχιστοποιήσετε το λέκιασμα από την προσκόλληση χρωστικών στα δόντια.
2. Αν τρίζετε τα δόντια σας στον ύπνο σας φτιάξτε στον οδοντίατρό σας ένα προστατευτικό μασελάκι
3. Ενημερωθείτε για τις νέες τεχνικές με τις οποίες μπορείτε να επιδιορθώσετε στραβά δόντια με διαφανείς νάρθηκες που μπορείτε να φοράτε συγκεκριμένες ώρες την ημέρα
4. Κάντε λεύκανση και μην παραλείπετε τον τακτικό καθαρισμό στον οδοντίατρο
5. Βουρτσίζετε καθημερινά τα δόντια σας. Ζητείστε από τον οδοντιάτρο να σας υποδείξει τα βήματα για το τέλειο καθημερινό βούρτσισμα και να σας προτείνει οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα για τις ανάγκες των δοντιών και ούλων σας.

Πηγή:iator.gr