Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μαθητών των νηπιαγωγείων

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μαθητών των νηπιαγωγείων

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μαθητών των νηπιαγωγείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 594 ΦΟΡΕΣ

Θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Θ. Σωτρίλλης

Ξεκίνησαν πριν μερικές μέρες και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, οι εμβολιασμοί στους μαθητές των νηπιαγωγείων της περιφέρειάς μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκίνησε η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, για να καλυφθεί το κενό που υπάρχει τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα όπως δήλωσε χτες ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής Θωμάς Σωτρίλλης, εκτιμάται ότι θα εμβολιαστούν συνολικά περίπου 4.000 παιδιά και στους δύο νομούς, τονίζοντας ότι τα όποια μικροπροβλήματα υπάρχουν ξεπερνιούνται σταδιακά.

Οι εμβολιασμοί γίνονται με επιτόπιες επισκέψεις κλιμακίων στα σχολεία, ενώ αν υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις παιδιών που τα προηγούμενα χρόνια δεν εμβολιάστηκαν θα πρέπει να φροντίσουν οι γονείς, ώστε να γίνουν εμβολιασμοί είτε στα νοσοκομεία είτε στα κέντρα υγείας.

«Έχει καταρτιστεί ένας πίνακας με τα νηπιαγωγεία, στα οποία πρέπει να εμβολιάσουμε τα παιδιά που φοιτούν εκεί για όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και για τα νησιά των Κυκλάδων.
Σε συνεννόηση με τους Δήμους που πάντα μας διαθέτουν το αυτοκίνητο για να φτάσουμε στα νηπιαγωγεία, στα οποία θα πρέπει να πάμε δύο φορές καθώς θα πρέπει να γίνει η δερμοαντίδραση και μία δεύτερη μετά από 48 ώρες που θα διαβαστεί το αποτέλεσμά της. έχουμε συγκροτήσει για το σκοπό αυτό συνεργεία από γιατρό και νοσηλεύτρια, ειδική σε αυτή τη διαδικασία.

Ορισμένες φορές έχουμε κάποια δυσκολία στο να διοργανώσουμε αυτό το κλιμάκιο, γιατί συμβαίνει να έχει μετατεθεί ή να αρρωστήσει κάποιος ή να βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία στο νοσοκομείο. Αυτά όμως τα προβλήματα λύνονται με τον καλύτερο τρόπο και ολοκληρώνουμε την αποστολή δύο ή τρεις μέρες μετά πάντα σε συνεννόηση.

Η διαδικασία των εμβολιασμών έχει ήδη ξεκινήσει και στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες και για την ώρα έχουμε επαρκή ποσότητα του αντιδραστηρίου και πιστεύω ότι θα φτάσει για όλα τα παιδιά, τα οποία είναι πάνω από 2000 στο νομό μας και άλλα τόσα στις Κυκλάδες.

Υπάρχει μάλιστα η σκέψη σε ορισμένες περιοχές που ενδεχομένως δεν θα μπορέσουμε να πάμε, λόγω ειδικών συνθηκών, να μεταφέρουμε τα παιδιά και να τα εμβολιάσουμε στο υγειονομείο.

Στα μικρά νησιά έχει αναλάβει ο αγροτικός και η νοσηλεύτρια που υπάρχει εκεί, εκτός από τους Αρκιούς και σε ένα άλλο νησί έχουμε πρόβλημα, ωστόσο και αυτό θα λυθεί. Τα παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, από πλευράς τεστ και από πλευράς διαβάσματος του τεστ.

Όσο για τα παιδιά που έμειναν ανεμβολίαστα, οι γονείς θα πρέπει να τα πάρουν στο νοσοκομείο, κέντρο υγείας ή στο υγειονομείο να τα εμβολιάσουν γιατί εμείς δεν μπορούμε να φροντίσουμε για μεμονωμένες περιπτώσεις. Εμείς το κάνουμε σε γκρουπ παιδιών» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Με… ντηζελομηχανή ο αξονικός της Κω!
Σε ό,τι αφορά την απρόσκοπτη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο της Κω, ο κ. Σωτρίλλης έκανε γνωστό ότι, καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να μπορέσει επιτέλους να γίνει η πολυπόθητη σύνδεση του μηχανήματος με το δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς σήμερα η ηλεκτροδότησή του αξονικού τομογράφου γίνεται με… ντηζελομηχανή!

«Εδώ και ένα χρόνο, στο περιφερειακό συμβούλιο περάσαμε μία απόφαση να καλύψουμε τα έξοδα της σύνδεσης του αξονικού τομογράφου της Κω με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Γραφειοκρατικά και μόνο θέματα καθυστερούν αυτή τη σύνδεση, με αποτέλεσμα ο αξονικός να παίρνει ρεύμα από μία ντηζελομηχανή, η οποία πέρα από τους ρίπους και το θόρυβο που προκαλεί «μένει» λόγω καυσίμων.

Ξεκινήσαμε την προσπάθεια εφόσον έχουμε το κονδύλι των 40.000 ευρώ να βρούμε έναν τρόπο να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία για να σταματήσει η μηχανή.

Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να γίνει σύμβαση με τη ΔΕΗ αλλά η ΔΥΠΕ δεν κάνει τη σύμβαση. Θέλει να κάνουμε εμείς τη σύμβαση με τη ΔΕΗ, να πληρώσουμε και εκείνη να μείνει απ’ έξω. Αυτό που προωθεί ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας κ. Τσουβαλάς, είναι να κάνει τη σύμβαση το ίδιο το νοσοκομείο να υπογράψει το νοσοκομείο και να πληρώσουμε εμείς.

Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα, υπάρχουν φωνές απελπισίας από το νοσοκομείο της Κω καθώς πολλές φορές η ντηζελομηχανή δε λειτουργεί, ενώ η ΔΕΗ θα μπορούσε να τροφοδοτεί αδιάλειπτα αυτό το μηχάνημα» δήλωσε για το θέμα ο κ. Σωτρίλλης.

Διαβάστε ακόμη

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την ίδρυση στη Ρόδο Τμήματος Σπουδών Φιλοξενίας

Τα αιτήματα των εργαζομένων στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Τα σωματεία του νησιού τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»

5.000 αμνοερίφια θα σφαγιαστούν στη Ρόδο για τις ανάγκες του Πάσχα

Σταύρος Τσούβαλης: Σε μπακαλόχαρτα και στο “μιλητό”, τα έργα επί δημαρχίας Α. Καμπουράκη σε σχολεία

Συνεδριάζει το Συντονιστικό για την πυροπροστασία των δασών

Ομάδα ελέγχου για τον αιγιαλό και τις παραλίες