Συνελήφθη 33χρονος Καλύμνιος για κατοχή χασίς και λαθραίου καπνού

Περισσότερο από μισό κιλό χασίς και 370 γραμμάρια λαθραίου καπνού βρέθηκε να έχει σπίτι του 33χρονος Καλύμνιος που συνελήφθη στην Κω.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω μετά από στοχευμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί το Σάββατο το πρωί στο σπίτι του 33χρονου.
Εκεί εντοπίστηκαν σε παρτέρι στην αυλή του σπιτιού του 33χρονου, τρεις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 310 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ τα υπόλοιπα ναρκωτικά τα είχε τοποθετήσει σε συσκευασίες χυμού και τα είχε τοποθετήσει στην συντήρηση του ψυγείου. Σε ότι αφορά τον καπνό αυτός εντοπίστηκε στον κατάψυξη!

Αναλυτικά από την έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -505- γραμμαρίων, τοποθετημένη σε πέντε συσκευασίες, κρυμμένες σε διάφορα σημεία
• Αφορολόγητος-λαθραίος καπνός βάρους -370- γραμμαρίων
• Σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών
• Ζυγαριά ακριβείας
• Κινητό τηλέφωνο και -5- κάρτες αριθμών σύνδεσης
• Το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο 33χρονος έχει στο παρελθόν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα και έχει συλληφθεί άλλες τρεις φορές.

Τα 36 κιλά χασίς και τα 630 γραμ. κοκαΐνης
Μία πολύ σημαντική υπόθεση η οποία διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς στην Κω τον Αύγουστο του 2016 και σε αυτήν φέρεται να εμπλέκεται ο 33χρονος καθώς και άλλα τέσσερα άτομα, αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 36 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 630 γραμ. κοκαΐνης.
Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στα μέσα καλοκαιριού 2016, οπότε και στο Τμήμα Ασφαλείας Κω περιήλθε η πληροφορία ότι, «κύκλωμα» στο νησί παραλάμβανε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, πιθανώς από την Αλβανία τις οποίες στην συνέχεια διοχέτευε σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Άμεσα στήθηκε «επιχείρηση» στην οποία συμμετείχαν επίλεκτα μέλη των υπηρεσιών της αστυνομίας στην Κω αλλά και αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι μετέβησαν στο νησί για το σκοπό αυτό.
Παράλληλα άρχισε η αξιοποίηση όλων των στοιχείων που είχαν στην διάθεσή τους, ενώ τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση και ορισμένοι από τους συλληφθέντες.
Έτσι στις 31 Αυγούστου 2016 το απόγευμα ο 62χρονος πήγε με το ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο και συνάντησε τον 33χρονο προκειμένου να του πουλήσει ποσότητα 120 γραμμαρίων χασίς. Κατά την αγοραπωλησία οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» και συνέλαβαν τους δύο άνδρες και μετέπειτα, παρουσία δύο δικαστικών λειτουργών και σκύλου ειδικά εκπαιδευμένου ανίχνευσης, έγιναν οι συλλήψεις και των λοιπών εμπλεκομένων, ενώ διενεργήθηκαν και έλεγχοι στους χώρους όπου οι δράστες είχαν κρυμμένα τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν τρεις έρευνες σε ισάριθμες κατοικίες –διαμερίσματα και άλλες τρεις σε επιχειρήσεις οικιακού εξοπλισμού-εμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν και προσήχθησαν οι υπόλοιποι συλληφθέντες.
Από τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 35 κιλών και 921 γραμμαρίων
• Ποσότητα κοκαΐνης 631,5 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα
• Το χρηματικό ποσό των 3.050 ευρώ
• Κινητά τηλέφωνα
• Ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις συναλλαγής ναρκωτικών και αντίστοιχων χρηματικών ποσών

Στο μεταξύ από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών, οι οποίες συνεχίστηκαν και μετά τις συλλήψεις των εμπλεκομένων, εντοπίστηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2016 στη μία το μεσημέρι ένας ακόμη χώρος «καβάτζα», στον οποίο ο 62χρονος κατηγορείται ότι έκρυβε ναρκωτικές ουσίες.
Ειδικότερα, σε αγρόκτημα στην περιοχή Τιγκάκι της Κω οι αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση, εντόπισαν θαμμένο κοντά σε δέντρο βάζο το οποίο περιείχε 5 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 80 γραμμαρίων!
Και αυτή η ποσότητα των ναρκωτικών κατασχέθηκε.