Έχει καταδικαστεί 18 φορές για κλοπές

Ούτε μέρα δεν κατάφερε να μειώσει την ποινή του στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 36χρονος κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές, ο οποίος  έχει ήδη καταδικαστεί για το ίδιο αδίκημα άλλες 18 φορές, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του ακόμη 25 δικογραφίες για κλοπές!

Ειδικότερα το δικαστήριο έκρινε ένοχο για διακεκριμένη κλοπή τον 36χρονο με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 2 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, όσο δηλαδή είχε καταδικαστεί και πρωτόδικα.

Η σύλληψη του 36χρονου έγινε στις 5 Δεκεμβρίου 2013 το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και κατά την προσαγωγή του βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχεθήκαν το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ καθώς και ένα κοπίδι (φαλτσέτα) με λάμα  μήκους 5 εκατοστών.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση της αστυνομίας, αλλά και τα όσα ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχε πει απολογούμενος, η κλοπή έγινε στις 6 παρά 20 το απόγευμα στις 4 Δεκεμβρίου 2013 όταν μαζί με τον ανήλικο γιο του μπήκαν σε κατάστημα φωτιστικών επί της οδού Καναδά και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης βρισκόταν στην τουαλέτα, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, μέρος των οποίων (τα 90 ευρώ) βρέθηκαν στην κατοχή του κατά την σύλληψη του.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου, ο 36χρονος είχε ισχυριστεί πως πήγε στο κατάστημα για να αγοράσει συγκεκριμένα πράγματα και προτού ολοκληρώσει τις αγορές του, είδε τον ανήλικο γιο του να κρατάει τα χρήματα και να επιχειρεί να τραπεί σε φυγή!

Ο 36χρονος μάλιστα πατέρας είχε εμφανιστεί … προβληματισμένος στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, για την ενέργεια αυτή του γιου του!
Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 36χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.