Η δημοτική αρχή απαξιώνει τους συλλόγους εργαζομένων

Την απαξίωσή τους από τη Δημοτική Αρχή, καταγγέλλουν οι Σύλλογοι των εργαζομένων στο Δήμο της Ρόδου επειδή δεν εξέφρασε τη στήριξή της προς τους συμβασιούχους του Δήμου,  παρά το ότι στήριξαν το Δήμο σε μία δύσκολη περίοδο αλλά και επειδή τελικά δεν πραγματοποιήθηκε το ραντεβού που είχε «κλειστεί» με τον Δήμαρχο, κ. Φώτη Χατζηδιάκο από την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, όπως λένε οι εκπρόσωποί τους, την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, επρόκειτο να συναντηθούν μαζί του για το θέμα αυτό στις 12:00 το μεσημέρι. Στη συνέχεια, τους ενημέρωσαν ότι λόγω του “φορτωμένου” προγράμματός του, η συνάντηση θα πραγματοποιούνταν στις 2:00 το απόγευμα.

Ωστόσο αυτή δεν έγινε και αντ’ αυτού, όπως λένε, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον ανάδοχο της καθαριότητας.

Τότε, τους ενημέρωσαν ότι η συνάντηση αναβάλλεται για χθες, Δευτέρα. Ωστόσο, ούτε χθες πραγματοποιήθηκε και τους παρέπεμψαν στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου, κ. Ευγένιο Κορναρόπουλο.

Τελικά, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων μονίμων υπαλλήλων του Δήμου, καθώς και των εργαζομένων στην καθαριότητα, με επικεφαλής τους Προέδρους τους κ.κ. Φώτη Μπακίρη και Γιάννη Ντελλάκη αντίστοιχα, συναντήθηκαν με το Γενικό γραμματέα στον οποίο και μετέφεραν την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους συμβασιούχους του Δήμου ενώ του θύμισαν ότι αυτοί, ότι τα τελευταία δύο χρόνια περίπου, στήριξαν το Δήμο σε μία δύσκολη στιγμή που δεν υπήρχε ιδιώτης στην καθαριότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακίρη, εκείνο που περίμεναν, ήταν να βγει η Δημοτική Αρχή με μία ανακοίνωση, ακόμα και με μία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να δηλώσει τη στήριξή τους προς τους συμβασιούχους του Δήμου.

Όπως λέει ο ίδιος, ούτε αυτό έκανε ενώ την περασμένη Παρασκευή τους αγνόησαν επιδεικτικά. Τα ίδια είπαν και στο Γενικό, ότι δηλαδή περίμεναν να βγει μία ανακοίνωση που να καθησυχάζει τους συμβασιούχους.

Επί της ουσίας τώρα, υπήρξε ένα δημοσίευμα και όχι επίσημη απόφαση, σύμφωνα με το οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάνθηκε ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, λόγω των συνταγματικών δεσμεύσεων και κατά συνέπεια οι παρατάσεις είναι αντισυνταγματικές.

Στο Δήμο της Ρόδου υπάρχουν 49 συμβασιούχοι που προσελήφθησαν το 2015 και 90 το 2016, και οι συμβάσεις τους, οι οποίες είναι οκτάμηνες έχουν παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017.