Επιχείρηση «ανανέωση» στο ΣΔΚΔ!

«Νέο αίμα» στο χώρο της διαιτησίας προσπαθεί ν’ αναδείξει από πέρσι ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου. Η προσέλκυση νεαρών ατόμων που ασχολούνται με το μπάσκετ, όπως αθλητές τμημάτων υποδομής των συλλόγων, είναι απαραίτητη για την ανανέωση που επιχειρείται καθώς επίσης και για την αύξηση των μελών του ΣΔΚΔ, με τις τοπικές διοργανώσεις να πληθαίνουν κάθε χρόνο.

Τόσο στα πρωταθλήματα της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου – συμπεριλαμβανομένου και του μίνι που ξεκίνησε φέτος – όσο και στο εργασιακό τουρνουά του Ροδίων Άθλησις, που διήρκησε από τον Οκτώβριο μέχρι τις αρχές Μαΐου, ο ΣΔΚΔ, σε συνεργασία με την ΚΕΔ / ΤΕ ΕΟΚ, έδωσαν πολλές ευκαιρίες στα καινούρια μέλη που είτε βγήκαν από την περσινή σχολή διαιτησίας είτε μεταγράφηκαν από άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως συνέβη σε περιπτώσεις διαιτητών στο βόρειο συγκρότημα.

Εφόσον το πρώτο βήμα έγινε, ο ΣΔΚΔ ευελπιστεί ότι το δεύτερο θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο μιας και τα αποτελέσματα της πρώτης σχολής δεν αποτελούν απλή θεωρία αλλά χειροπιαστές αποδείξεις. Οι νέοι διαιτητές παίρνουν χώρο και χρόνο, σφυρίζουν σημαντικό αριθμό αγώνων κατά τη διάρκεια της σεζόν και από κει και πέρα είναι στο χέρι τους αν θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται.

Η νέα σχολή διαιτησίας είναι στα σκαριά, με την προοπτική να ξεκινήσει τον Ιούνιο. Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν αρχίσει οι συγκεντρώσεις των πρώτων υποψηφίων ενώ χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Ροδίων Παιδεία η δεύτερη συγκέντρωση. Μόλις ο αριθμός των ενδιαφερόμενων φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, θα ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα.

Ο ΣΔΚΔ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους είναι κάτω των τριάντα ετών και πολύ περισσότερο σε αθλητές και αθλήτριες και επιθυμούν να γίνουν διαιτητές.