Και …plan B για τα μίνι

Η τελική φάση του τουρνουά μίνι αποτελεί πλέον τη μοναδική αγωνιστική εκκρεμότητα της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Δωδεκανήσου για να ολοκληρωθεί κι επίσημα η σεζόν 2016-17. Το φάιναλ φορ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 10-11 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο της Κω, με διοργανωτή τον τοπικό Φοίβο.

Ωστόσο, λόγω της πρόσφατης …σύγχυσης αναφορικά με το αν τελικά ο Φοίβος δύναται ν’ αναλάβει τη διοργάνωση ή όχι, πραγματοποιήθηκε κανονικά χθες το πρωί σύσκεψη στα γραφεία της ΤΕ ΕΟΚ με αντικείμενο το ενδεχόμενο φιλοξενίας του φάιναλ φορ στη Ρόδο. Προκειμένου να μη φανεί απροετοίμαστη, σε περίπτωση ακύρωσης την τελευταία στιγμή ή οποιουδήποτε άλλου απροόπτου, στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι του Κολοσσού και του Ιάλυσου, των ομάδων που έχουν προκριθεί στην τελική φάση από τον Όμιλο της Ρόδου.

Τόσο ο κ. Τσέλιος όσο και ο κ. Χατζηκαλημέρης εξέφρασαν τη δυνατότητα έκαστου σωματείου να συνδράμει οικονομικά στη διοργάνωση του φάιναλ φορ η οποία, εφόσον τελικά ανατεθεί στο «σμαραγδένιο» νησί, θα είναι από κοινού, όπως συνέβη και στο F4 των κορασίδων.

Μία εκ των βασικών διαφορών της από κοινού διοργάνωσης των κορασίδων με εκείνη των μίνι είναι η έδρα των αγώνων καθώς αυτή τη φορά προβλέπεται να φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου.  Φυσικά, τη δεδομένη στιγμή, το φάιναλ φορ έχει ανατεθεί στο Φοίβο Κω ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές του για να καλύψει τα έξοδα της διοργάνωσης και να ανταποκριθεί στις γραπτές του δεσμεύσεις τις οποίες είχε καταθέσει προ πολλού, όντας υποψήφιος οικοδεσπότης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, πέραν των Κολοσσού και Ιάλυσου από τον Όμιλο Ρόδου, την παρουσία του στην τελική φάση έχει εξασφαλίσει και ο Ιπποκράτης Α’ από τον Όμιλο Κω ενώ ο νικητής του αυριανού αγώνα, ΕΑΚΑ Α’ – Ακαδημία Α’, θα συμπληρώσει την τετράδα.