Με Ροδίτες διεξήχθη το Almira Man

Με τρεις αθλητές από τη Ρόδο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Κατερίνη το 4ο Almira Man. Είναι ένα από τα σημαντικά γεγονότα στην αντοχή για τα ελληνικά δεδομένα με δράσεις για κάθε επίπεδο και απόσταση, έχοντας συμμετοχές δυνατών αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκεί λοιπόν, στην Πιερία, βρέθηκαν ο Μόσχος Καντής, ο Λουκάς Γεωργάς και ο Ιωάννης Χατζής, γνωστοί από την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο και τις διοργανώσεις τριάθλου του Απόλλωνα.

Οι τρεις αυτοί τριαθλητές έλαβαν μέρος στο Half Iron Man, διανύοντας 1900μ. με κολύμπι, 90χλμ. με ποδήλατο και 21χλμ. με τρέξιμο. Ο Λουκάς Γεωργάς ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 40-49, και πήρε την 48η θέση στη γενική κατάταξη με 5.14.41 ενώ ο Ιωάννης Χατζής (στην ίδια κατηγορία), ήταν 72ος με 5.28.24. Ο Μόσχος Καντής (35-39) ήταν ο άτυχος της παρέας, αφού μια μέρα πριν τον αγώνα ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει στο αγώνισμα της ποδηλασίας, ενώ εκείνη τη στιγμή ήταν 3ος στη γενική. Λίγες μέρες πριν, είχε πάρει την 1η θέση στο Ocean Lava της Ρόδου για τις ολυμπιακές αποστάσεις και ήταν στα φαβορί για την κατάκτηση μιας ακόμα διάκρισης και στο Almira Man.

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση
Το Almira Man είναι μια διοργάνωση που ξεκίνησε από την αγάπη και το μεράκι κάποιων ανθρώπων για τον αθλητισμό.
Με την αμέριστη βοήθεια και σύμπραξη των Δήμου Κατερίνης, Αντιπεριφέρειας Πιερίας, Αστυνομικής Διεύθυνσης και πλήθους εθελοντικών και πολιτιστικών συλλόγων, οι διοργανώσεις των ετών που πέρασαν άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πραγματοποιείται στην Παραλία Κατερίνης ατενίζοντας τον Θερμαϊκό κόλπο, ενώ ο επιβλητικός Όλυμπος κυριαρχεί στο τοπίο.
Η πλούσια γη της Πιερίας μόνο συγκινήσεις έχει να προσφέρει στον επισκέπτη της.
Σε μια πολύ γρήγορη επίπεδη διαδρομή, οι αθλητές μπορούν να δοκιμάσουν τις αντοχές του και να «σπάσουν τα χρονόμετρα».
Η επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση του 2014 και η επανάληψη της επιτυχίας τις επόμενες χρονιές, η οποία αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία, άφησε πολλές καλές κριτικές, οι οποίες μας ωθούν για το μέλλον.