Στη Ροδιακή η δημοσιογραφική ομάδα του 4ου γυμνασίου Ρόδου

Τη δημοσιογραφική ομάδα του 4ου γυμνασίου Ρόδου υποδέχθηκε στα γραφεία σύνταξης το προσωπικό της "Ροδιακής", συνοδευόμενα απο τον διευθυντή κ. Νικόλαο Τσατταλιό και την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κ. Αγγελική  Γιαννίκη.

Οι 14 μαθητές που συντάσσουν ηλεκτρονικό περιοδικό, συζήτησαν με τη δημοσιογράφο κ. Λίζα Τσοπανάκη για τον τρόπο λειτουργίας μιας τοπικής εφημερίδας, τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι δημοσιογράφοι κ.α.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν ερωτήσεις που αφορούν τόσο την έντυπη όσο και την ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας αλλά και αρκετές γύρω απο την τέχνη του ρεπορτάζ.

Οι ίδιοι, ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο γράφουν για το δικό τους ηλεκτρονικό περιοδικό λέγοντας μεταξύ άλλων πως  μέσα απο αυτό εκφράζονται, επικοινωνούν τις απόψεις  τους, προβληματίζουν και προβληματίζονται, συνεργάζονται, δημιουργούν, συνομιλούν, προβάλλουν τις δράσεις του σχολείου, μοιράζονται ιδέες, σκέψεις, συναισθήματα.

Μάλιστα, η υπεύθυνη καθηγήτρια μιλώντας στην "Ροδιακή" ανέφερε πως "η  δημιουργία ενός ηλεκτρονικού περιοδικού από τους μαθητές  αφορμάται  αφενός  από  την αποστολή που έχει το σύγχρονο  σχολείο  να ενθαρρύνει την ενεργό πολιτότητα και αφετέρου από τη διαπίστωση της ανάγκης που έχουν τα παιδιά   για αυτοέκφραση και επικοινωνία.

Το  περιοδικό  γίνεται  το κατάλληλο  μέσο  συνάντησης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης του εφήβου με την κοινωνία".

Αμέσως μετά, οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των πιεστηρίων της "Ροδιακής" όπου ο υπεύθυνος κ. Σεραφείμ Φλώρος τους εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο τυπώνεται η εφημερίδα.

Ο ίδιος, μίλησε για τα βασικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στις έγχρωμες σελίδες, το μέγεθος του χαρτιού που χρησιμοποιείται και φυσικά το πως ένα τεράστιο ρολό χαρτί καταλήγει να πάρει τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε.

Ο κ. Φλώρος τους εξήγησε πως, όταν αναμείξουμε το μελάνι με το νερό μπορούμε να τυπώσουμε πάνω σε τσίγκους τις σελίδες και αμέσως μετά να τους τοποθετήσουμε στα μηχανήματα προκειμένου να τυπωθεί η εφημερίδα, ενώ έδωσε και άλλες πολλές χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές αλλά και τους καθηγητές που τους συνόδευαν.

Αμέσως μετά την ξενάγηση και τη συζήτηση που είχαν οι μαθητές με το προσωπικό της εφημερίδας, όπως συνηθίζεται, έλαβαν μια "φρέσκια" εφημερίδα αφού προηγουμένως έβγαλαν τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

Οι μαθητές που επισκέφθηκαν την εφημερίδα "Ροδιακή":
1. Αλβανού Ειρήνη
2. Γκούνγκα Μιλένα
3. Κουφαλιός Άγγελος
4. Κυπριώτη Δέσποινα
5. Κυπριώτη Ευανθία
6. Κυριάι Γαλήνη
7. Κώστα Ελευθερία
8. Μαλιφατούρατζη Μαρίνα
9. Μαλλιάκα Μαρία
10. Μιχαηλίδου Ελένη
11. Λαζάροβ Πάολο
12. Λάνδρου Φίλιππος
13. Χατζηκωνσταντή Κωνσταντίνα
14. Ψυλλάκη Σέβη