Κινητοποίηση των τσιγγάνων για να καθαριστεί ο καταυλισμός στη Ρόδο

Την υπόσχεσή ότι, εντός των ημερών θα καθαριστεί από τα σκουπίδια η ευρύτερη περιοχή του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο, έδωσε χτες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Παλαιολόγου, στους κατοίκους του οικισμού που επισκέφθηκαν το Δημαρχείο.

Συγκεκριμένα το πρωί, Ρομά από τον οικισμό μαζί με τα παιδιά τους, πήγαν στο Δημαρχείο ζητώντας να συναντηθούν με το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, προκειμένου να του περιγράψουν την κατάσταση που υπάρχει στο Καρακόνερο και να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών καθαριότητας.
Λόγω απουσίας του Δημάρχου, αντιπροσωπεία των κατοίκων του οικισμού συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας Μιχάλη Παλαιολόγου, ενώ δύναμη της αστυνομίας βρέθηκε τόσο μέσα όσο και έξω από το δημαρχείο.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε τα μέλη της αντιπροσωπείας των Ρομά,  εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό λόγω των σκουπιδιών τα οποία έχουν συσσωρευτεί εκεί με αποτέλεσμα όπως είπαν να υπάρχουν κίνδυνοι για τους κατοίκους από τα φίδια και τα ποντίκια.

 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος,  αφού είδε και τις φωτογραφίες που προσκόμισαν οι διαμαρτυρόμενοι, έδωσε την υπόσχεση ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα στείλει συνεργεία για να καθαρίσουν το χώρο και να τοποθετήσουν κάδους σκουπιδιών που δεν υπάρχουν, ενώ με τη σειρά του ζήτησε από τους κατοίκους του καταυλισμού να σεβαστούν το περιβάλλον.   

Ειδικότερα,  μετά το τέλος της συνάντησης εκ μέρους της αντιπροσωπείας ο Ευριπίδης Στηροκλέας με δηλώσεις του επεσήμανε τα εξής: «έχουμε συνεννοηθεί με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και σε λίγες μέρες θα γίνει η αρχή για να καθαρίσουμε τον καταυλισμό στο Καρακόνερο. Η κατάσταση που επικρατεί εκεί είναι άθλια, έχουμε φίδια, ποντίκια, και λόγω του καλοκαιριού τώρα υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Υπάρχει κίνδυνος και γι’ αυτό συνεννοηθήκαμε με τον αντιδήμαρχο και μας έδωσε και το λόγω του ότι άμεσα σε λίγες μέρες θα βάλει τις μπουλντόζες να καθαρίσει ο χώρος. Αργότερα όπως είπε θα μπουν και κάδοι, και δίνουμε και εμείς το λόγο μας ότι τα σκουπίδια θα μπαίνουν μέσα στον κάδο. Σε ότι αφορά αυτούς που ασχολούνται με τα μέταλλα, θα μπει και εκεί μία τάξη».

Οι εκπρόσωποι των Ρομά δήλωσαν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συζήτησης αλλά ζήτησαν όλα όσα ειπώθηκαν να πραγματοποιηθούν και να μην μείνουν υποσχέσεις, καθώς όπως τόνισαν οι 46 οικογένειες αντιμετωπίζουν επί χρόνια σοβαρό πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο κ. Παλαιολόγου δήλωσε τα εξής: «Ζήτησαν επανειλημμένα ραντεβού μαζί μου από τον καταυλισμό,  αλλά δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ και ζήτησα συγνώμη που δεν είχε γίνει αυτή η συνάντηση νωρίτερα.
 


Σε ότι αφορά το θέμα της καθαριότητα που είναι της αρμοδιότητάς μου, δεν έχω κάνει αυτοψία αλλά είδα φωτογραφίες από τον περιβάλλοντα χώρο, από σήμερα θα προσπαθήσω να καταρτίσω σχέδιο για να γίνει αυτός ο καθαρισμός.

Στη συνέχεια,  σε συνεργασία με το σύλλογο, πράγματα τα οποία είναι της αρμοδιότητάς μου θα τα προχωρήσουμε ώστε να ευπρεπιστεί και η ευρύτερη περιοχή αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας. Τα υπόλοιπα θέματα για τα οποία, ενημερώθηκα θα τα μεταφέρω στο Δήμαρχο και θα ακολουθήσει άλλη συνάντηση για να αναπτυχθούν και τα υπόλοιπα θέματα. ο καθαρισμός θα γίνει το συντομότερο δυνατό μέσα στην εβδομάδα»