Φυλάκιση 6 ετών σε Καλύμνιο για κλοπές

Συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 23χρονο Καλύμνιο ο οποίος κατηγορούνταν για 32 κλοπές που διέπραξε πριν από τρία χρόνια στο νησί του.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για ληστρική κλοπή αλλά και για διακεκριμένη κλοπή τον 23χρονο (πλην των φυσιγγίων και χαλκοσωλήνων) επιβάλλοντάς του φυλάκιση 4 ετών για τη κάθε πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση 6 χρόνια φυλάκιση προς 5 ευρώ την ημέρα.

Σημειώνεται πως η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και πως πρωτόδικα ο 23χρονος για αυτή την υπόθεση είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών και φυλάκιση 6 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 23χρονος φέρεται να διέπραξε τις κλοπές το χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως τον Ιούνιο του 2013, όμως τελικά συνελήφθη τον Μάρτιο του 2015 όταν προσήλθε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία για την υπόθεση, οπότε και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Αξίζει να τονιστεί πως ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο 23χρονος είχε παραδεκτεί μόνο δύο από τις 32 περιπτώσεις που του καταλογίζονται και είχε δηλώσει ότι δεν θυμόταν ούτε τι είχε κάνει ούτε πως και πότε το έκανε καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.

Όπως είχε δηλώσει στο δικαστήριο είναι χρήστης ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνης για αυτό και δεν είχε επίγνωση ούτε για την κατάθεση που είχε δώσει προανακριτικά στους αστυνομικούς ούτε και για τα όσα είχε δηλώσει στην ανάκριση.