Καταδικάστηκε τσιγγάνος για κλοπές

Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 26χρονος αθίγγανος ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές στην περιοχή μας.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό τον 26χρονο ΡΟΜΑ ο οποίος είχε συλληφθεί στις 29-06-2014 το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας γιατί στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι στις 28-06-2014 το βράδυ, ο κατηγορούμενος μπήκε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε κατοικία ημεδαπού και αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο κλεμμένος υπολογιστής βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και αποδόθηκε στον δικαιούχο.

Το ίδιο βράδυ ο νεαρός ΡΟΜΑ επιχείρησε να εισέλθει στο σπίτι ημεδαπής έγινε όμως αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

Επίσης σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μαζί με τον ανιψιό του το βράδυ στις 25 Ιουνίου 2014 πήγαν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Φαληρακίου, μπήκαν σε ένα δωμάτιο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, και αποχώρησαν αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο να αφαιρέσουν από τους λοιπούς χώρους.

Τέλος λίγες ημέρες πριν την σύλληψή του μετέβη μαζί με τον 21χρονο στις Καλυθιές όπου και επιχείρησε να εισέλθει σε σπίτι χωρίς επιτυχία αφού έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια και έφυγε άπρακτος.

Ο 21χρονος ΡΟΜΑ είχε κριθεί ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για απλή κλοπή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών προς 5 ευρώ την ημέρα, ποινή για την οποία το δικαστήριο αποφάσισε την δοσοποίηση της σε 24 μήνες με πρώτη καταβολή του ποσό που αντιστοιχεί την 1η Φεβρουαρίου 2015. Επίσης κατηγορούμενος ήταν και 18χρονος ομόφυλός τους ο οποίος και κρίθηκε αθώος.