Στο πιεστήριο της “Ροδιακής” οι μαθητές της Αμαραντείου

Τις εγκαταστάσεις των πιεστηρίων της "Ροδιακής" επισκέφθηκαν την Τετάρτη το πρωί μαθητές από το δημοτικό σχολείο Αμαραντείου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης.
 

Οι περίπου 50 μαθητές της πρώτης και πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της καθημερινής εφημερίδας που φέτος κλείνει τα 102 χρόνια καθημερινής ενημέρωσης στο αναγνωστικό κοινό της Δωδεκανήσου και όχι μόνο.

Η δημοσιογράφος κ. Λίζα Τσοπανάκη ενημέρωσε τους μαθητές για τον τρόπο που λειτουργούν τα τμήματα της εφημερίδας προκειμένου αυτή να μπορεί να εκδίδεται καθημερινά. Μάλιστα, οι μαθητές ενημερώθηκαν και για το πώς οι δημοσιογράφοι βρίσκουν την είδηση, αλλά και για το πώς πραγματοποιούνται τα ρεπορτάζ.

Αμέσως μετά, ο υπεύθυνος του πιεστηρίου, κ. Σεραφείμ Φλώρος, μίλησε στους μαθητές για τον τρόπο που λειτουργούν τα εκτυπωτικά μηχανήματα της εφημερίδας.

Ο ίδιος, μίλησε για τα βασικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στις έγχρωμες σελίδες, το μέγεθος του χαρτιού που χρησιμοποιείται και φυσικά το πώς ένα τεράστιο ρολό χαρτί καταλήγει να πάρει τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε.

Ο κ. Φλώρος τους εξήγησε πως, όταν αναμείξουμε το μελάνι με το νερό μπορούμε να τυπώσουμε πάνω σε τσίγκους τις σελίδες και αμέσως μετά να τους τοποθετήσουμε στα μηχανήματα προκειμένου να τυπωθεί η εφημερίδα, ενώ έδωσε και άλλες πολλές χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν.

Απο την ξενάγηση δημιουργήθηκαν πολλές απορίες στους μαθητές που δεν σταμάτησαν να ρωτούν τόσο τον υπεύθυνο του πιεστηρίου όσο και τη δημοσιογράφο προκειμένου να κατανοήσουν πλήρως  τον τρόπο που λειτουργεί μια τοπική εφημερίδα.

Αμέσως μετά την ξενάγηση και τη συζήτηση που είχαν οι μαθητές με το προσωπικό της εφημερίδας, όπως συνηθίζεται, έλαβαν μια "φρέσκια" εφημερίδα αφού προηγουμένως έβγαλαν τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

Οι μαθητές που επισκέφθηκαν την εφημερίδα "Ροδιακή", συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Ανδρομάχη Κοτσίφη και Δημόκριτο Παπαδόπουλο, είναι:

Α’ ΤΑΞΗΣ –ΑΜΑΡΑΝΤΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ
1 Γιαννάς Γεώργιος
2 Ιωαννίδη Κωνσταντία
3 Καλορμάκης Ανδρέας
4 Καμπούρης Άγγελος-Διαγόρας
5 Κάτρης Σάββας
6 Κάτσικα Σταυριανή
7 Κορρές Απόστολος
8 Κουκορέμπας Παναγιώτης
9 Λάκουρας Άγγελος-Γεώργιος
10 Λόη Χρυσάνθη

11 Λόης Βασίλειος
12 Μιχόπουλος Γεώργιος
13 Μοντιάδης Λευτέρης
14 Μπαδάνης Μάξιμος
15 Παπαγεωργίου Στέφανος
16 Πατρού Ασημίνα
17 Παυλίδη Ιωάννα
18 Ρούλιος Αριστείδης
19 Σιμάτης Γιάννης
20 Σοφίτη Ελπινίκη Τσαμπίκα
21 Σωτήρης Σωτήρι
22 Τάτη Αριάδνη
23 Τσέλα Ντρίτα

Ε’ ΤΑΞΗΣ – ΑΜΑΡΑΝΤΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ
1 Αλεξάνδρου Γεώργιος
2 Γούλας    Ιωάννης
3 Δανά Φλώρα-Μαρία
4 Δραγάτης Ευάγγελος - Στυλιανός
5 Ζαχαριάς Νικόλαος-Μιχαήλ -Άγγελος
6 Ιωαννίδη Χριστίνα
7 Καλικαντζάρου Ειρήνη
8 Καπετάν-Γεωργίου Αλμπέρτο
9 Καραγιάννης Ιωάννης
10 Καρύδη Αναστασία - Μαρία

11 Κυπραίου Εύα
12 Κώστας Αθανάσιος
13 Μακρογιάννη Αικατερίνη-Μαρία
14 Μακρογιάννης Εμμανουήλ - Αναστάσιος
15 Μακρυγιαννάκης Εμμανουήλ Παναγιώτης
16 Ματσίγκου Χαριστούλα - Μαρία
17 Μιχαήλ Αθηναγόρας
18 Μιχαήλ Σοφία
19 Μίχαλου Νεφέλη-Μαρία
20 Νικολή Δέσποινα - Θεοδώρα
21 Παπασάββα Κοκώνα
22 Παρασκευάς Ευάγγελος
23 Παυλούς Θεόδωρος
24 Ρούλιου Ιωάννα
25 Σιδηράς Διονύσιος - Όσκαρ - Ιωάννης
26 Τάτη Φωτεινή.