ν.ε. ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν είχαμε ενημερωθεί για την επίδοση του ψηφίσματος"

Την έκπληξή του, για την επίθεση εναντίον της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ -και μάλιστα χωρίς να υφίσταται ο λόγος που καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου- εξέφρασε ο Συντονιστής του κόμματος Αντώνης Αποστολίδης.

Σημειώνεται ότι η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου κατήγγειλε χθες ότι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τους υποδέχθηκαν αστυνομικοί και ότι οι εκπρόσωποι του κόμματος δεν ήταν στο γραφείο τους για να τους επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, Αντώνης Αποστολίδης,  μιλώντας χθες  στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι για την επίδοση του ψηφίσματος ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς και αμέσως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων, Νίκο Τριπολίτη, από τον οποίο ζήτησε να μην φύγουν από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να τους συναντήσει και να παραλάβει το ψήφισμα.

«Τα γραφεία ενός κόμματος δεν είναι καταστήματα με ωράριο λειτουργίας» είπε ο κ. Αποστολίδης, προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που δεν γνώριζε την πρόθεση του Εργατικού Κέντρου για την επίδοση ψηφίσματος δεν ήταν εκεί.

«Εκπλήσσομαι, είπε, διότι με το Εργατικό κέντρο έχουμε μια καλή συνεργασία και θα μπορούσα να ενημερωθώ νωρίτερα» τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε κινητοποιήσεις μεγάλωσε και σε κινητοποιήσεις ζει.

Παράλληλα καυτηρίασε το γεγονός ότι το εργατικό κίνημα συνέπραξε με το εργοδοτικό στις κινητοποιήσεις.
«Σημεία των καιρών» σχολίασε δεικτικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ
Για το ίδιο θέμα σε ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή Νοτίου Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:
«Με έκπληξη διαβάσαμε τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην πόλη της Ρόδου. Από αυτές πληροφορηθήκαμε πως “οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να συναντηθούν με την αντιπροσωπία των απεργών”, αυτή “εμποδίστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας”, ενώ τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ “κρύβονται πίσω από διμοιρίες των ΜΑΤ”!

Ενημερώνουμε τους συντάκτες των ανακοινώσεων πως η πραγματικότητα και πάλι διαφωνεί μαζί τους. Η πραγματικότητα έχει ως εξής:

• Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και κάθε πολιτικό γραφείο κόμματος, δεν είναι εμπορικό κατάστημα με ωράριο λειτουργίας. Το να θεωρεί κάποιος δεδομένο πως μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ είναι ανά πάσα στιγμή στα γραφεία του κόμματος είναι τουλάχιστον άστοχο.

• Διαχρονικά η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποδειγματική θεσμική συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου. Εάν εκδηλωνόταν προς τη ΝΕ η πρόθεση για πορεία και κατάθεση ψηφίσματος, προφανώς και η ΝΕ θα ανταποκρινόταν θετικά, όπως έχει κάνει και σε κάθε αίτημα του ΕΚΡ στο παρελθόν. Για να αρνηθείς κάτι θα πρέπει να σου ζητηθεί.  

• Σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση διαχρονικά η Ελληνική Αστυνομία, ορθώς για προληπτικούς λόγους, τοποθετεί διακριτική ολιγοδύναμη αστυνομική παρουσία (όχι διμοιρία των ΜΑΤ – δεν υπάρχουν ΜΑΤ στη Ρόδο) σε όλα τα γραφεία κυβερνητικών κομμάτων και βουλευτών. Οι αστυνομικοί σε κάθε περίπτωση εκτελούν υποδειγματικά τα καθήκοντα αυτά, όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Επιπρόσθετα, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας πως για πρώτη φορά βλέπουμε τη σύμπραξη εκπροσώπων εργαζομένων και εργοδοτών, και ταυτόχρονα μια πορεία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου να καταλήγει έξω από γραφεία κόμματος ή βουλευτών.

Άραγε ποιος είναι πραγματικά ο στόχος; Γιατί επελέγη αυτό έναντι της κατάθεσης του ψηφίσματος σε μια θεσμική εκπροσώπηση της διακυβέρνησης όπως συνηθίζεται και επιβάλλεται θεσμικά; Είναι σύμπτωση πως, σε αρκετές περιπτώσεις, πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στο παρελθόν σε κινητοποιήσεις συγκεκριμένων πολιτικών χώρων που επιδίωξαν την πτώση της κυβέρνησης; Τι κλίμα επιχειρούν να διαμορφώσουν κάποιοι στην κοινωνία με τις δηλώσεις τους;

Ο ΣΥΡΙΖΑ γεννήθηκε μέσα από τους εργατικούς αγώνες και αγωνίζεται καθημερινά για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στη χώρα θα είναι γεγονός το 2018. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πουν δημόσια οι εκπρόσωποι των πολιτικών χώρων, οι οποίοι συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις, ποια είναι η θέση τους για τα εργασιακά δικαιώματα και ποια ήταν η στάση τους όταν η ελληνική κυβέρνηση διεκδικούσε την επαναφορά τους. Θα την υπερψηφίσουν άραγε τα κόμματά τους στη σχετική ψηφοφορία του Κοινοβουλίου;

Δηλώνουμε διαρκώς παρών, όπως πάντα, σε οποιοδήποτε δίκαιο εργασιακό αίτημα από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου για να το διεκδικήσουμε μαζί του, από όποια θέση μας ζητηθεί, μέσα από μια σχέση ειλικρίνειας».