Για τον τουρισμό και επενδύσεις σε θέματα υποδομών συζήτησε ο Δήμαρχος Ρόδου με Πολωνούς αξιωματούχους

Αντιπροσωπεία Πολωνών εκπροσώπων της Πρεσβείας επισκέφτηκε το μεσημέρι (Πέμπτη) το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τον ενημέρωσε για την αυξητική τάση Πολωνών επισκεπτών στη Ρόδο το 2017, τις δυνατότητες προώθησης ελληνικών προϊόντων στην Πολωνία και την προοπτική μεγάλων επενδύσεων στο νησί, σε θέματα υποδομών.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας της Πολωνίας για την προώθηση του Εμπορίου και των Επενδύσεων κ. Andrjez Sjostek  ενημέρωσε το δήμαρχο για τους τρόπους με τους οποίους η ελληνική πρεσβεία ενισχύει τους έλληνες παραγωγούς και εμπόρους ώστε να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην πολωνική αγορά και δήλωσε το ενδιαφέρον των Πολωνών και την προτίμηση που δείχνουν στη χώρα μας.

 

 

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η επίτιμη πρόξενος της Ρόδου κ. Κατερίνα Ασπράκη και συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Πολωνο-Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου  Janusz Golas καθώς και εκπρόσωποι Πολωνικής εταιρείας επενδύσεων που παρουσίασαν μεγάλη επενδυτική πρόταση, για τη δημιουργία ενός απόλυτα φιλικού για το περιβάλλον εναλλακτικού τρόπου διαχείρισης, των οικιακών απορριμμάτων.

Ο κ. Χατζηδιάκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το 2016 περισσότεροι από 90.000 Πολωνοί επέλεξαν τη Ρόδο για τις διακοπές τους, και δήλωσε ότι στηρίζει τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει μεταξύ των δύο πλευρών σε τομείς του εμπορίου.

 

 

Σε σχέση με τη διαχείριση των αποβλήτων ο κ. Χατζηδιάκος ενημέρωσε την Πολωνική αντιπροσωπεία σχετικά με τις ενέργειες που γίνονται από τον Δήμο για την εύρεση χρηματοδότησης και υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των αποβλήτων του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Τόσο για τη συνέχιση των εμπορικών σχέσεων όσο και στο επίπεδο των επενδύσεων, ο Δήμος Ρόδου θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Πολωνο-Ελληνικό Επιμελητήριο.