Φυλάκιση 5 ετών για ναρκωτικά

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατικό Κω) κάθισε 33χρονος Αλβανός ο οποίος πριν τρία χρόνια ταξίδεψε με έξι κιλά χασίς και 3 κιλά ηρωίνη από τον Πειραιά στην Κάλυμνο, όπου και επιχείρησε να τα κρύψει κοντά σε νεκροταφείο του νησιού!

Ο 33χρονος αλλοδαπός ενώπιον του δικαστηρίου προσκόμισε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία έχει σοβαρή ψυχική νόσο και ζήτησε να κριθεί ένοχος με μειωμένο καταλογισμό.

Ο ισχυρισμός του αυτός δεν έγινε αποδεκτός από το δικαστήριο το οποίο ωστόσο τον έκρινε ένοχο ως τοξικομανή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών την οποία ανέστειλε υπό την όρο της επιτήρησης από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου οι οποίοι μάλιστα διερευνούσαν επί περίπου δύο μήνες την υπόθεση. Έτσι στις 30 Δεκεμβρίου 2015 τα ξημερώματα όταν έφθασε το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στο νησί και αποβιβάστηκε ο 33χρονος Αλβανός, τον έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Ο αλλοδαπός κρατώντας ένα σακ βουαγιάζ με το οποίο ταξίδεψε στο νησί, μπήκε σε ταξί και κατευθύνθηκε στο Βαθύ Καλύμνου σε περιοχή κοντά στο νεκροταφείο, όπου πιθανώς θα έκρυβε τα ναρκωτικά.

Τότε έγινε «έφοδος» από τους αστυνομικούς οι οποίοι σε έλεγχο που έκαναν στον Αλβανό βρήκαν να κατέχει:

• Ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 3 κιλών και 182 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες

• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 6 κιλών και 442 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε έξι αυτοσχέδιες συσκευασίες

• Το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ

• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα

• Ακτοπλοϊκό εισιτήριο

Όλα τα αντικείμενα και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.