Καμπάνια για την αποφυγή των τροχαίων δυστυχημάτων στη Ρόδο

Τις ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και στα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου που του εμπιστεύτηκαν τη θέση του προέδρου της αναπτυξιακής εταιρίας της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ» απηύθυνε δημόσια ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Μπάρδος.

Συγκεκριμένα με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του στην προεδρεία, ο κ. Μπάρδος δήλωσε χτες στα μέσα ενημέρωσης ότι ήδη η εταιρία έχει μία επιτυχημένη πορεία όλα αυτά τα χρόνια και ότι ο ίδιος θα συμβάλει στο να υλοποιηθούν και άλλα προγράμματα για την περιοχή μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη και όλο το περιφερειακό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν στην ανάθεση της προεδρίας της «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ» τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρία που υπάρχει σήμερα στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Αναλαμβάνω την προεδρεία μίας εταιρίας που είναι ήδη πετυχημένη στο χώρο της και αυτά τα 2,5 χρόνια έχει επιδείξει σημαντικά προγράμματα και τα έχει υλοποιήσει.

Ελπίζω στην αναδιοργάνωση και στη βελτιστοποίηση όλων των προγραμμάτων τα οποία θα απορροφηθούν ώστε να συμβάλλω και εγώ στην πραγματοποίηση πολλών προγραμμάτων» δήλωσε ο νέος πρόεδρος και πρόσθεσε τα εξής: «Υπάρχουν δύο προγράμματα, το ένα «τρέχει» και το άλλο είναι σε διαδικασία για να υλοποιηθεί.

Το πρώτο αφορά τη δημιουργία ανταγωνιστικών glusters στην περιοχή της Μεσογείου με προϋπολογισμό περίπου 250 χιλιάδες ευρώ και αφορά την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας συνεργατικών σχηματισμών των παραδοσιακών τομέων της Μεσογείου όπως τουρισμός, αγροδιατροφή, κατασκευές κλπ.

 Το δεύτερο που βρίσκεται προς υλοποίηση και έχουν μπει οι βάσεις και υπάρχει και έγκριση γι΄αυτό ονομάζεται ψηφιακός Ηρόδοτος 2 και γίνεται σε συνεργασία με Κυπριακές δομές. Αφορά τη ψηφιοποίηση οπτικοακουστικού αρχείου της περιόδου 1950-1990.

Προβλέπει ψηφιοποίηση εφημερίδων εκείνης της περιόδου, ιεράρχηση υλικού που θα ψηφιοποιηθεί με βάση την ιστορική αξία και τη μοναδικότητά του και σκοπός του είναι η διάσωση από την καταστροφή του χρόνου και η πρόσβαση σε αυτό του κοινού για μελετητές, για έρευνες κλπ»

Για την οδική ασφάλεια
Παράλληλα ο κ. Μπάρδος ως εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος μεταφορών Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στο θέμα της οδικής ασφάλειας ανακοινώνοντας την υλοποίηση διαφημιστικής καμπάνιας για τα τροχαία ατυχήματα. «Αντιμετωπίσαμε μία δραματική κατάσταση συνεχόμενων θανάτων στη Ρόδο τον προηγούμενο χρόνο και έχουμε αρνητικό ρεκόρ σαν νησί.

 Συνεπώς στο τμήμα μεταφορών αποφασίσαμε δύο πράγματα, τη δημιουργία τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ καθώς και έντυπης διαφήμισης ώστε να αποτρέψουμε την κατάσταση αυτή.
Αύριο θα περάσει από την οικονομική επιτροπή η διοχέτευση όλου του υλικού στα μέσα ενημέρωσης, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τη διαδικασία και να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την καλοκαιρινή σαιζόν τα ατυχήματα.

Η καμπάνια θα διεξαχθεί στις αρχές του καλοκαιριού, ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να προσέχει ιδιαίτερα» δήλωσε και πρόσθεσε ότι σύντομα θα τοποθετηθούν και οι κάμερες στο κεντρικό οδικό δίκτυο μία σημαντική παράμετρος του θέματος, όπως έχει δηλώσει και ο περιφερειάρχης.

Κινητή μονάδα ΚΤΕΟ
Ενημέρωση έγινε από τον κ. Μπάρδο και για την κινητή μονάδα ΚΤΕΟ για την εξυπηρέτηση των μικρών νησιών. Όπως είπε απομένει ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό που διενεργήθηκε, και στη συνέχεια θα οριστικοποιηθεί η εταιρία που θα αναλάβει την κινητή μονάδα ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των μικρών νησιών που δεν έχουν ΚΤΕΟ.

«Στο άμεσο μέλλον από τη διεύθυνση μεταφορών υπάρχουν τρεις δράσεις που έχουν εγκριθεί και περιμένουν τη σειρά τους. Αρχικά θα φτιάξουμε το κτίριο καθώς είναι μία υπηρεσία που έχει το μεγαλύτερο πρωτόκολλο στα Δωδεκάνησα, αφού ο όγκος των υποθέσεων που εξυπηρετεί είναι πολύ μεγάλος, έτσι ώστε οι εγκαταστάσεις του να είναι λειτουργικές.

Το δεύτερο είναι να φτιάξουμε τη δική μας κινητή μονάδα που έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό κράτος στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου για να καλύψουμε και τις ανάγκες βαρέων οχημάτων και όχι μόνο τα αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης.

Τέλος σε βάθος ενός χρόνου θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε και μία μονάδα στο υπάρχον ΚΤΕΟ για να ικανοποιεί τα δίκυκλα που σήμερα δεν υπάρχει» δήλωσε επίσης ο κ. Μπάρδος ο οποίος τόνισε ότι όπως τον ενημέρωσε ο κ. Μηνατσής ο έπαρχος Καρπάθου πριν τρεις μέρες έγιναν οι πρώτες εξετάσεις στην υποδιεύθυνση Καρπάθου «και έτσι ένα μεγάλο βάσανο για τα παιδιά της περιοχής τελείωσε, καθώς έπρεπε να έρθουν στη Ρόδο για να δώσουν εξετάσεις».

Επίσης έκανε γνωστό ότι θα μεταφερθούν τα αρχεία που αφορούν την Κάρπαθο στο τμήμα Καρπάθου ώστε να είναι πλέον και αυτόνομο.   

Πάντως σε ότι αφορά την κινητή μονάδα της περιφέρειας τόνισε ότι πρέπει να εναρμονιστεί με τις κείμενες διατάξεις, καθώς επιβάλλεται να λειτουργεί με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ΚΤΕΟ, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Πάντως σημειώνεται ότι έγινε ένας διαγωνισμός πριν από έξι μήνες, αλλά ήταν άγονος καθώς δεν ενδιαφέρθηκε κανένας όμως αυτός θα επαναληφθεί.