Θερινό camp από την Ακαδημία!

Τα αναπτυξιακά camp, κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών, έχουν αρχίσει να μειώνονται δραστικά τα τελευταία χρόνια στα Δωδεκάνησα. Υπήρξε εποχή που τα θερινά camp ξεπερνούσαν τα πέντε μόνο στη Ρόδο!

Το camp του Κολοσσού, με τα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, είχε εξελιχθεί σε θεσμό, το ίδιο και το camp στην Κω, που ήταν συνεργασία όλων των προπονητών του νησιού και παρέλασαν αθλητές τεράστιας αξίας. Επίσης, ποιος μπορεί να ξεχάσει το camp του Ομπράντοβιτς και του Ιτούδη;

Οι καιροί, πλέον, είναι δύσκολοι για την οργάνωση ενός camp ωστόσο στην Κάλυμνο η Ακαδημία – αν και πρωτάρα στα τοπικά μας πράγματα – είναι πανέτοιμη να θέσει σε λειτουργία το πρώτο της camp και μάλιστα όχι μίας εβδομάδας αλλά δύο!

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ακαδημία ανακοινώνει τη διεξαγωγή Καλοκαιρινού Camp δύο περιόδων, από 26 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου, για αθλητές γεννημένους έως το 2006, στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλύμνου.

Με στόχο την ατομική βελτίωση και την εκμάθηση των βασικών αρχών του μπάσκετ, το έμπειρο προπονητικό τιμ της Ακαδημίας, σε συνεργασία με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, θα προπονήσει τους νεαρούς αθλητές, αποκαλύπτοντάς τους τα μυστικά του αθλήματος, μέσω ενός εξειδικευμένου προγράμματος για μικρές ηλικίες.

Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο για αρχάριους και προχωρημένους αθλητές.
Κάθε γκρουπ χωρίζεται βάσει ηλικίας, δυναμικότητας και είναι προσαρμοσμένο έτσι ώστε οι νεαροί αθλητές να εξελίξουν τις ικανότητές τους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
- Μικρός αριθμός παιδιών ανά ομάδα ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα στη διδασκαλία.
- Ομιλίες και σεμινάρια με θέματα που αφορούν στις τεχνικές του αθλήματος.
- Επισκέψεις διακεκριμένων καλεσμένων με στόχο να συμβουλεύσουν τους νεαρούς αθλητές και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί τους.
- Σάντουιτς και χυμός καθημερινά για τους αθλητές.
- Αξιολόγηση / Μετρήσεις του κάθε αθλητή.
- Προπονητικό T-Shirt και καπελάκι σε όλους τους συμμετέχοντες.

- ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ.
- Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές: α) στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων της ομάδος, β) στην κ. Κούρου Καλλιόπη, γ) σε οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ της ομάδος.
Πέρας δηλώσεως συμμετοχών η 31/5/2017. ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ».