Από τη διάθεση των σωματείων η Pre League

Το «Ροδίων Αθλησις» έχει μπει ήδη σε ένα σχεδιασμό, ο οποίος αφορά την pre league, μια κατηγορία ασφαλώς πιο πάνω από  την Α2 που αγωνιζόταν πέρυσι. Ήδη υπάρχει στην ομάδα τεχνική ηγεσία, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι ανανεώσεις, για να σχεδιασθεί μια ομάδα η οποία να μπορεί να αγωνισθεί στην νεοσύστατη κατηγορία, η ακόμα σε περίπτωση μη εφαρμογής της, να ξαναπαίξει στην Α2.

Σε ό,τι αφορά τώρα την pre league η γενική προκήρυξη αναφέρει:
«Η Κατηγορία θα δημιουργηθεί υπό την απαραίτητη προϋπόθεση, ότι σε αυτήν θα δηλώσουν συμμετοχή οι δώδεκα (12) ομάδες που απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με την τελική κατάταξη της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών 2016-2017 και σε περίπτωση άρνησης οι επιλαχούσες ομάδες της κατάταξης αυτής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΑΕΚ Αθηνών, ΓΣ Απόλλων, ΑΠΣ Κύζικος, ΑΜΣ Νέστωρ, ΑΕΠ Ολυμπιάς, ΑΟ Ορεστιάδας, ΟΦΗ, ΑΟ Παλλήνη, ΕΑ Πατρών, Πήγασος Πολίχνης, Ροδίων Αθλησις, ΑΟ Σερρών. Επιλαχούσες ομάδες είναι ΑΣ Ελπίς, ΧΑΝΘ, ΑΣ Μακεδονικός, ΑΣ Άρης.

Οι έχουσες δικαίωμα συμμετοχής καθώς και οι επιλαχούσες, θα πρέπει να στείλουν δήλωση συμμετοχής στην Κατηγορία το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 31/5/2017. Επίσης μέχρι την παραπάνω ημερομηνία θα πρέπει να στείλουν την προβλεπόμενη στην ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος  της pre league 2017-2018 δήλωση συμμετοχής, η οποία θα εκδοθεί αμέσως μετά την έκδοση της παρούσας προκήρυξης.

Η παράλειψη αποστολής έστω και μιας εκ των παραπάνω δηλώσεων συνιστά άρνηση συμμετοχής στην Pre league.

Ομάδα που δηλώσει συμμετοχή στην Pre League Ανδρών δεν μπορεί να κάνει χρήση της διάταξης της παρ. β του άρθρου 9 του Γενικού κανονισμού οργάνωσης και διεξαγωγής πρωταθλημάτων. Χρόνος διεξαγωγής από 1/10/2017-10/5/2018»

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ
Η Γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων βόλεϊ της ΕΟΠΕ προβλέπει επίσης και την περίπτωση που δεν ισχύσει η εφαρμογή αυτής της Κατηγορίας για τη φετινή περίοδο.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Εάν δεν δημιουργηθεί η pre league στην Α2 θα αγωνιστούν κανονικά ΑΕΚ, Αθλοπαιδιές Κω, Άθλος Ορεστιάδας, ΑΟ Αιγάλεω, ΓΕ Αλεξανδρούπολης, Αναγέννηση Άρτας, ΑΣΠ Απόλλων, ΜΓΣ Απόλλων, ΑΟΝ Αργυρούπολης, ΑΣ Άρης, ΓΑΣ Αρχέλαος, ΔΑΣ  Δραπετσώνας, ΑΣ Ελπίς, ΑΣ Ιωνικός, ΑΟ Καλαμάτα 80, ΑΣ Κέρκης, ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής, ΑΠΣ Κύζικος, ΑΣ Μακεδονικός, ΑΟ Μαρκόπουλου, ΑΜΣ Νέστωρ, ΑΕΠ Ολυμπιάς, ΑΟ Ορεστιάδας, ΟΦΗ, ΑΟ Παλλήνη, ΑΣ Πανερυθραϊκός, ΓΣ Πανιώνιος, ΕΑΠ Πατρών, Πήγασος Πολίχνης, Ροδίων Αθλησις, ΑΟ Σερρών, ΑΠΣ Φθία, ΣΦΑΜ Φοίβος , ΧΑΝΘ, ΣΦΠ Χανίων»

Όλα συνεπώς θα εξαρτηθούν από την διάθεση των συλλόγων που προκαθορίσθηκαν να παίξουν στην pre league…διαφορετικά…ξανά στην Α2