Ράλι παλαιών αυτοκινήτων θα γίνει τέλη Ιουνίου στη Ρόδο

Τουλάχιστον 70 αυτοκίνητα θα πάρουν μέρος στο 2ο κλασσικό ράλι Ρόδου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του επόμενου μήνα στο νησί μας και διοργανώνεται από το σύλλογο ιστορικού και παλαιού αυτοκινήτου, σε συνεργασία με το δημοτικό οργανισμό πολιτισμού και αθλητισμού Ρόδου.

Το ράλι θα διοργανωθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου με σημείο εκκίνησης το χώρο μπροστά από την περιφέρεια σε μία διαδρομή που θα περιλαμβάνει όλο το νησί της Ρόδου και θα καταλήξει και πάλι στο ίδιο σημείο γύρω στις 6 το απόγευμα, όπου και θα γίνει η απονομή των βραβείων στους νικητές.

Η εκδήλωση αφορά στην ουσία την αναβίωση της regularity διαδρομής που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Ιουνίου 1996 και αφορούσε την περιφερειακή διαδρομή του νησιού, η οποία και πάλι είχε καταλήξει στην πλατεία δημαρχείου.

Οι κ.κ. Διακογεωργίου και ΘεοχάρηςΟι κ.κ. Διακογεωργίου και Θεοχάρης


Σημειώνεται ότι την 1η θέση της γενικής κατάταξης του 1ου ράλι Ρόδου κέρδισε ο Χρήστος Αποστολίδης με συνοδηγό τη Βάσω Κυριαζή με alfa romeo spider, τη δεύτερη θέση κατέλαβε το πλήρωμα Γιώργου-Σοφίας Ζαλμά με Austin cooper S και την Τρίτη θέση οι Γιώργος-Αλεξάνδρα Καραπαναγιώτη με Alfa Romeo Spider 1300J.

Στον αγώνα συμμετείχαν πολλά γνωστά ονόματα όπως ο Αντώνης Τζεν με το Saab 96 sport, με το οποίο είχε λάβει μέρος στο ράλι του Μόντε Κάρλο, στο ράλι Ακρόπολις της δεκαετίας του ’60 αλλά και στο σιρκουί της Ρόδου, ο Στρατισίνο με alfa romeo spider κ.α.   

Ο αγώνας της Κυριακής 25 Ιουνίου δεν θα είναι το μόνο γεγονός που θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι των οχημάτων εποχής. Την προηγούμενη μέρα δηλαδή το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των οχημάτων στην πλατεία δημαρχείου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 2ο κλασσικό ράλι Ρόδου, θα πάρουν μέρος οχήματα που κατασκευάστηκαν μέχρι την 31/1/1987, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες του προγράμματος του αγώνα και τις δηλώσεις συμμετοχής.

Για τη διοργάνωση του ράλι, που θα ενταχθεί στις δράσεις για την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου, βρίσκεται στο νησί μας ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας οχημάτων εποχής και του συλλόγου ιστορικού και παλαιού αυτοκινήτου Αντώνης Θεοχάρης, ο οποίος είχε χτες συνάντηση στην περιφέρεια με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστο Διακογεωργίου.


Για το θέμα ο κ. Διακογεωργίου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Στο πλαίσιο αναβίωσης του σιρκουί της Ρόδου, είχαμε πει ότι θα εντάξουμε στη διοργάνωσή του και άλλα γεγονότα που σχετίζονται με το αυτοκίνητο. Για το λόγο αυτό βρίσκεται στη Ρόδο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας οχημάτων εποχής. Πρόκειται για ιστορικά αυτοκίνητα τα οποία ο κόσμος θα μπορέσει να θαυμάσει, και να γνωρίσει. Η Ρόδος πιστεύω ότι θα αγκαλιάσει το γεγονός καθώς θα υπάρξει και ειδική διαδρομή για να δοθεί η ευκαιρία σε όλους να τα δουν».

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι σκοπός του συλλόγου, είναι να αναδειχτεί το νησί με την αναβίωση του γεγονότος μετά από 21 χρόνια και για το λόγο αυτό εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη της περιφέρειας στην προσπάθεια.

«Ευελπιστούμε να έχουμε τουλάχιστον 70 οχήματα και ελπίζω να ανταποκριθούν και από το νησί της Ρόδου, η διαδρομή θα είναι πάλι ο γύρος του νησιού, θα κάνουμε μία ανασυγκρότηση στη Λίνδο και στη συνέχεια θα τερματίσουμε στην περιφέρεια στο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε για να κάνουμε την απονομή των νικητών» κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.