Απεργία Δευτέρα και  Τρίτη στην Συνεταιριστική τράπεζα Δωδεκανήσου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου συνεδρίασε έκτακτα, την Πέμπτη, 18/05/2017, παρουσία αντιπροσωπείας των εργαζομένων στην υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το Δ.Σ του Ε.Κ.Ρ για την κατάσταση στην τράπεζα, παρουσίασαν την ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσής για πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων, με αφορμή τις προγραμματισμένες απολύσεις στην τράπεζα και ζήτησαν από το Ε.Κ.Ρ να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση στην τράπεζα, με κύρια αιτήματα τα παρακάτω :

1. Αναστολή της απόφασης για τις απολύσεις στην υπό ειδική εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.

2. Πλήρης απορρόφηση όλων των εργαζομένων στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου από τις συστημικές τράπεζες, πρακτική που ακολουθήθηκε για όλους τους εργαζόμενους των υπολοίπων εμπορικών τραπεζών.

 Το Δ.Σ του Ε.Κ.Ρ παίρνοντας υπόψη της απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας στην υπό εκκαθάριση Συν/κή Τράπεζα Δωδ/σου, τη Δευτέρα και Τρίτη, 22 και 23 Μαϊου 2017, με τα παραπάνω αιτήματα. Το Δ.Σ αποφάσισε επίσης την προκήρυξη και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην υπό εκκαθάριση Τράπεζα Δωδ/σου.

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Από την παράταξη ΔΑΣ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
“Διαβάζουμε στα τοπικά ΜΜΕ για υποτιθέμενη έκτατη συνεδρίαση της Διοίκησης του ΕΚΡ η οποία πήρε απόφαση για 48ωρη απεργία. Ενημερώνουμε όλους τους εργαζομένους του νησιού ότι τέτοια συνεδρίαση δεν έγινε ποτέ.  Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΡ έχει πραγματικά πάει τον εκφυλισμό σε…άλλο επίπεδο με όλα όσα κάνει το τελευταίο διάστημα. Ξεκαθαρίζουμε ότι στηρίζουμε τους εργαζόμενους της υπό εκκαθάριση τράπεζας Δωδεκανήσου.

Αναμένουμε από την πλειοψηφία να ορίσει πραγματική συνεδρίαση όπου θα συζητηθεί το θέμα και θα παρθούν αποφάσεις. Δημοκρατική Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΕΑΣ). Στηριζεται από το ΠΑΜΕ”.